Hlavní obsah

Pátek třináctého je šťastný den, užíval si vítkovický Kolouch prvních dvou gólů v sezóně

Ostrava

Týmy s nelichotivou sérií porážek na sebe v pátek narazily v Ostravě. Vítkovice nevyhrály do dnešního duelu pět a Litvínov dokonce osm utkání v řadě. A od začátku bylo znát, že jejich krize je hlubší než ta Vítkovická. Domácí nasázeli už v první třetině litvínovskému Kantorovi tři góly, ve druhé ho vyhnali z branky a připsali si první říjnovou výhru 7:3.

Foto: ČTK

Vítkovický Petr Kolouch (vpravo). Ilustrační foto

Článek

„Jeli jsme do Ostravy se záměrem navázat na povedenou třetí třetinu na Spartě, ale po třech gólech v naší síti po první třetině bylo jasné, že nám evidentně nevyšel," krčil rameny litvínovský asistent Darek Stránský.

„I ve zbytku utkání byla v naší hře strašná spousta chyb a špatných rozhodnutí. Proto to je výsledek takový, jaký je. Vážím si nemalého počtu fanoušků, kteří nás jeli přes celou republiku povzbudit a za výkon i výsledek se jim chceme omluvit," pokračoval Stránský.

Velká změna

Dvěma góly se na deváté porážce Litvínova podílel Slovák Tybor a Petr Kolouch. „Dneska nám tam spadlo skoro všechno, co jsme na branku poslali. Oproti těm minulým zápasům to je velká změna," culil se Kolouch, který se v této sezóně prosadil střelecky úplně poprvé.

A hned dvakrát. „Konečně jsme hráli tak, jak nás trenéři nabádali před každým z těch prohraných zápasů. Všechno jsme se snažili tlačit do branky, co nejvíce si ti zjednodušit. Pro mě je pátek třináctého šťastný den," připomněl magické datum Kolouch.

Důležitou oporu našli Vítkovičtí, na rozdíl od Litvínova, kde Kantor s Petráskem střídali kvalitní zákroky s těmi méně povedenými i v brankovišti. Daniel Dolejš, jenž v utkání s Olomoucí střídal Bartošáka, dostal poprvé v sezóně důvěru od začátku. „Tím, že nám tam spadly některé lehčí střely ten výsledek výkonům obou týmů úplně neodpovídal. Ďolík (Dolejš) výborně zachytal, byl to jeho první zápas od začátku a chopil se toho parádně," chválil Kolouch.

Reklama

Související témata: