Hlavní obsah

Skvělou podívanou v Třinci rozhodl Výtisk. Puk vyplaval, tak jsem do toho práskl, popisoval

Třinec

Dvakrát se v tomto týdnu utkávají o extraligové body hokejisté Třince a Vítkovic. A hned první souboj nesmiřitelných rivalů nabídl snad všechno, po čem může hokejový fanoušek toužit. Nasazení, emoce, bitku Linharta s Kurovským, i zápletku až do úplného konce. Předehrávku 30. kola rozluštil bývalý obránce Třince Jan Výtisk. Díky jeho gólu na 4:3 se staly Vítkovice prvním týmem, který dokázal v této sezóně vyhrát v Třinci za tři body.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Vítkovičtí hráči zleva Ondřej Roman a Jakub Lev se radují z gólu. Ilustrační snímek.

Článek

„Lámalo se to v naší přesilovce, kdy jsme měli před sebou prázdnou branku, ale gól jsme nedali. Z protiútoku hosté vyrovnali na 3:3 a to byl zlomový okamžik," vykládal třinecký obránce Milan Doudera, jenž z třinecké strany do osudu utkání promluvil největší měrou. Vstřelil dva góly, přičemž především ten na 3:2 k vidění často nebývá. Doudera v oslabení tří proti pěti kroužil s pukem tak dlouho, až pěti hostujícím útočníkům, kteří v tu chvíli byli na ledě, dokonale zamotal hlavu. Otevřenou cestu k brance pak využil ke druhé brance v sezóně. „Ještě nikdy jsem nedal dva góly v jednom extraligovém utkání, ale tohle se povede jednou za život. Tam to Vítkovičáci podcenili. Škoda ale, že to nevedlo k bodům," litoval Doudera.

Premiérový gól této sezóny dal také Výtisk. „Bylo to pořádné derby. Vyrovnané a vyhrocené. Je skvělé vyhrát tady v Třinci," radoval se zkušený vítkovický bek, kterému se proti bývalému týmu extrémně daří. I v minulé sezóně dal v základní části tři góly, z toho dva právě Třinci. „Už jsem řval na Tršu (Peter Trška) ať střílí, protože už to měl otevřené, ale zase začal kličkovat. Najednou to vyplavalo, tak jsem to tam prásknul," popisoval Výtisk.

Vítkovický obránce si včera nepřipsal jen vítězný gól. V závěru utkání složil k pobavení arény na led i sudího. „Chtěl jsem vyvést puk a rozhodčí se mi tam přimotal. Nevěděl jsem, jak se k tomu puku mám dostat, tak jsem ho instinktivně trochu postrčil. Naštěstí to přežil, dvě minuty jsem nedostal a gól jsme z toho nedostali," ulevil si obránce Vítkovic.

V pátek se oba týmy proti sobě postaví v 17. kole znovu. „Bude to stejné. Nebudeme hrát jinak a ani Třinec svou hru určitě nezmění," naznačil, že by diváci mohli ve Vítkovicích vidět podobnou parádu, jakou nabídlo 104. ocelářské derby.

Reklama

Související témata: