Hlavní obsah

Obránce Výtisk zaskočil za Bartošáka. Je to náš třetí gólman, smál se Jakub Lev

Ostrava

První pokus v červené sadě dresů hokejistům Vítkovic nevyšel (domácí porážka s Plzní 0:2), přesto se nebáli a novou barevnou kombinaci pro tuto sezónu oblékli proti Chomutovu znovu. A dočkali se jak premiérového gólu v červeném, tak i vítězství 4:2, díky němuž jim po 19. kole patří v extraligové tabulce pátá příčka.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Chomutovský Jakub Sklenář střílí vyrovnávací gól v utkání s Vítkovicemi.

Článek
Fotogalerie

„Nebáli jsme se, prohráli jsme v nich jediný zápas. Kdyby jich bylo pět, tak to určitě mít v hlavách budeme. Máme to v nich teď nerozhodně a věřím, že příště už to překlopíme na vítěznou stranu," smál se autor druhé vítkovické branky Jakub Lev.

Vítkovičtí rozhodli o výhře především díky třem gólům, které vměstnali do deseti minut druhé třetiny. Dva z nich dali v početní výhodě a tím třetím vyhnali chomutovského Laca na střídačku.

„První třetina nám úplně nevyšla. Od druhé už to bylo lepší a důležité bylo, že jsme dali góly, které jsme potřebovali. Ve třetí jsme se snažili hrát zodpovědně zezadu. A i když jsme dostali na 4:2, tak si myslím, že jsme to docela plnili a nepustili jsme Chomutov do žádného většího tlaku," vykládal Lev.

Vítkovický kouč Petr před utkáním hráčům zdůrazňoval, že cítí vůči fanouškům dluh za domácí porážku s Třincem, který je zapotřebí odčinit. „Připomněl nám to a za výhrou jsme šli. V první třetině nás podržel Bartéz (Patrik Bartošák), což bylo hodně důležité. Pak jsme mu to i vrátili. Pomáhali jsme mu a přidali i nějaké góly," popisoval Lev.

Největším Bartošákovým pomocníkem byl opět obránce Výtisk. Znovu se neohroženě vrhal do chomutovských střel, jako při střele Lauka do jinak prázdné branky. Mladý chomutovský útočník pak jen nechápavě kroutil hlavou, když místo vymezeného prostoru napálil puk do Výtiskova pozadí. „To je jak ve fotbale. Každý tým má tři gólmany, ale do zápasu může obléct jenom dva. Honza je ten náš třetí," smál se Lev.

Reklama

Související témata:
  2 : 1 Třinec - Pardubice 2 : 1 přestávka Živě
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články