Hlavní obsah

Zkušení útočníci chyběli, uznal asistent Šťastný po prohře Chomutova

Chomutov

V nezáviděníhodné situaci se ocitli hokejisté Chomutova při extraligovém zápase s Libercem. Postrádali tři klíčové útočníky, přesto získali bod za prohru 3:4 v prodloužení. Během utkání sice vedli o dva góly, pak ale o náskok přišli a za nepříznivého stavu si vynutili aspoň nastavený čas.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Výměna brankářů Chomutova. Jána Laca (vlevo) střídá Štěpán Lukeš - Ilustrační foto.

Článek

„Ke zraněnému Vladimíru Růžičkovi mladšímu přibyl i Jakub Sklenář a brzy se zranil Marek Tomica. V té chvíli nám nastaly obrovské komplikace. Nemáme kam sáhnout. Zařadili jsme sice kluky z prvoligové Kadaně, kteří bojovali, jenže zatím nesplňují aspekty extraligových parametrů," konstatoval asistent chomutovského trenéra Jan Šťastný.

Piráti měli zápas výborně rozehraný. „Liberečtí byli ale pořád nebezpeční a jen díky brankáři Štěpánu Lukešovi jsme neinkasovali víc branek. I přes těsnou porážku musím hráče pochválit za nasazení," pravil Šťastný.

Právě brankář Štěpán Lukeš se ocitl ovšem u nepříjemného okamžiku, který rozhodl v prodloužení o vítězství libereckých Bílých Tygrů. „Chtěl jsem pomoci klukům tím, že rozehraji puk. Jenže byl tam rozbitý led, kotouč mi uskočil, liberecký hráč to vystihl, trefilo ho to a dostali jsme gól. Spoluhráči mě říkali, že se takové věci v hokeji stávají. Celkově se mi ale zdálo, že jsme ztratili během zápasu sílu a Liberec byl o krok napřed," rekapituloval mladý gólman.

Útočník Dávid Skokan rovněž uznal, že Pirátům došla v závěru energie. „Liberec je vyspělým mužstvem. Čelili jsme mu bojovností. A že jsme ztratili vedení 2:0, tak za tím vězí hodně faktorů," přemítal slovenský forvard.

Usoudil, že na týmu se projevuje únava. „Jsme rádi, že skončila jedna fáze extraligové soutěže. Sil jsme už neměli na rozdávání. Snad nám pomůže nynější reprezentační přestávka. Po ní by se měli vrátit důležití hráči, kteří nám chyběli kvůli zranění," dodal Skokan.

Reklama

Související témata: