Hlavní obsah

Vítkovický trenér Trnka se obul do hráčů! Bez maximálního přístupu vyhrávat nejde, zlobil se

Ostrava

Třikrát hokejisté Vítkovic nad Jihlavou v utkání 21. kola extraligy vedli, pokaždé si ale nechali v závěru třetiny dát vyrovnávací gól. A když Čachotský poslal hosty 56 vteřin před koncem poprvé do vedení, už odpovědět nestačili. Vítkovice prohrály s Jihlavou i podruhé v sezóně, tentokrát 3:4.

Foto: David Taneček, ČTK

Trenér Jakub Petr na střídačce Vítkovic - ilustrační foto.

Článek

Možná rozhodující moment utkání mezi Vítkovicemi a Jihlavou přišel ve 49. minutě, kdy za stavu 3:2 pro domácí zůstal v útočném pásmu na kolenou po souboji s Jakubem Suchánkem vítkovický Roman Szturc. Domácí očekávali přerušení hry, které ale nepřišlo. Naopak hokejisté Dukly využili domácí nedůslednosti a po rychlém brejku Skořepa vyrovnal.

A domácí se zlobili. „Dostal jsem koncem hokejky do břicha, a to je tak všechno, co k tomu můžu říct," vysvětloval viditelně rozladěný Szturc, který si navíc od Suchánka při cestě z ledu ještě vyslechl na svou adresu několik poznámek. „Začalo to soubojem u modré čáry, dali jsme si takový políček, pak to pokračovalo ještě i před brankou. Ani jeden z toho souboje neodešel nic dlužný. Ale bylo to spíše jen takové kočkování, žádné velké drama," pousmál se Suchánek.

Třetí ztráta vedení v utkání vzala Vítkovicím vítr z plachet. A když se v poslední minutě Jihlava poprvé v utkání dostala zásluhou teče Čachotského do vedení, zhasli úplně. „Měli jsme daleko více šancí. Zápas jsme měli rozhodnout daleko dříve a pak si to pohlídat. Měli jsme vyhrát," litoval Szturc. „Udělali jsme ale osobní chyby. Ten gól na 3:3 jsem neviděl, ale dva góly jsme dostali z předbrankového prostoru, kde nezablokujeme puk, nepokryjeme si hráče. To by se nám nemělo stávat," hledal příčinu porážky vítkovický útočník.

Druhý vítkovický kouč Pavel Trnka ji našel ale někde jinde. „Věděli jsme dobře, že Jihlava je houževnatý a bojovný soupeř. Kluky jsme na to připravovali, ale právě v těchto aspektech jsme se soupeřem nevyrovnali. Přístup hráčů ani nebudu hodnotit. Bez vyhrávání osobních soubojů v důležitých fázích zápasu a bez maximálního přístupu všech hráčů se vyhrávat nedá," zlobil se Trnka.

Jihlava po dvou domácích porážkách veze z Ostravy nečekané tři body. „Nebylo to kdovíjak pohledné utkání. Trochu nám po té pauza naskakovaly motory pomaleji. Ale urvali jsme to bojovností a šli výhře více naproti. Byla to taková malá loupež," dodal Suchánek.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín