Hlavní obsah

Kanonýr Sýkora dorazil mistra! Přesto se spoluhráčům omlouval

Brno

Vyšlápli si na šampióny! Hokejisté Pardubic si nečekaně odvezli z Brna dva extraligové body za výhru 2:1 v prodloužení, v jehož úvodu vstřelil vítězný gól v přesilovce krátce po návratu z trestné lavice zkušený útočník Petr Sýkora.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Pardubický snajpr Petr Sýkora v souboji s brněnskými hráči Lukášem Vágnerem (vlevo) a Martinem Zaťovičem.

Článek
Fotogalerie

„I když jsme nakonec vyhráli, musím se klukům omluvit, že jsem se nechal dvě minuty před koncem základní hrací doby zbytečně vyloučit. Bylo to ode mě neúmyslné v souboji o puk, rozhodčí to prostě posoudil jako faul. Když pak šel na trestnou lavici i brněnský Svoboda a my jsme oslabení přečkali, pořádně jsem si oddechl. A v nastaveném čase nám konečně vyšla přesilovka. Vezeme si z Brna dva body, což je skvělé," radoval se Sýkora. „Podali jsme výborný týmový výkon, perfektně jsme dodrželi taktiku," libuje si.

Brankář Dynama Ondřej Kacetl propustil pouze jednu z devatenácti střel Komety. „Kluci mi moc pomáhali, naše defenzíva byla výborná. Brno si žádné moc velké šance ani nevytvořilo. Mám z utkání výtečný pocit," svěřil se Kacetl, který tentokrát dostal přednost před mladým Kloučkem. „Už několik dní před koncem reprezentační pauzy jsem věděl, že budu chytat. Snažil jsem se připravit co nejlíp. Snad se mi to povedlo. Body z Brna jsou vždycky mimořádně cenné," usmíval se. Když v závěru řádné hrací doby odešel za stavu 1:1 na trestnou lavici Sýkora, trochu se prý o výsledek obával. „Ale jen malinko. Byli jsme v takové pohodě, že jsem věřil, že už podruhé neinkasujeme," tvrdí Kacetl.

Odčiní Kometa prohru v pátek proti Vítkovicím?

Obhájcům titulu, jimž chyběl zraněný obránce Němec, se už ve čtvrtém domácím utkání v řadě nepovedlo bodovat naplno. „Většina mužstev u nás velmi dobře brání, a když se nám nepodaří soupeři nasypat nějaké góly už v první třetině, těžko se prosazujeme," stýská si útočník Martin Zaťovič, autor jediné branky Komety. „Konečně jsem se po delším čase trefil, avšak štve mě, že to stačilo jen na bod," smutní.

Je rád, že v pátek budou mít Brňané v dalším extraligovém střetnutí s Vítkovicemi znovu výhodu domácího prostředí. „Máme šanci nepovedený duel před našimi fandy odčinit," vyhlíží už sváteční kolo.

Protože Kometě hrozí uzavření diváckého sektoru, v němž se scházejí její nejhlasitější fanoušci, s napětím se čekalo, jak se brněnský kotel tentokrát zachová. Až na nepatrné výjimky z něj tentokrát nezazněly žádné vulgarity. „Je dobře, že všechno proběhlo v pořádku. My jsme ale tentokrát diváky předvedeným výkonem ani moc do varu nedostali. V pátek musíme zahrát rozhodně lépe," předsevzal si brněnský asistent Petr Haken.

Reklama

Související témata: