Hlavní obsah

Vybuchne přestupový dynamit? Sparta má mít zájem o trio zkušených reprezentantů

Ve středu získala do svých řad z královehradeckého Mountfieldu forvarda Richarda Jarůška, tím by ale posilování hokejové Sparty ještě nemuselo skončit. Podle zdroje Sport.cz by Pražané ve svém kádru rádi viděli i trio českých útočníků toho času patřících bratislavskému Slovanu - Michala Řepíka, Lukáše Kašpara a Radka Smoleňáka. Klub však tuto informaci odmítl potvrdit.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Trenér František Výborný na střídačce hokejistů Sparty.

Článek

„Snažíme se nespat a být na hokejovém trhu aktivní. V tuhle chvíli bychom měli zájem o padesát hráčů, žádná jednání ale neproběhla," řekl Sport.cz ve čtvrtek odpoledne sparťanský sportovní manažer Michal Broš.

Situace ve Slovanu není bůhvíjak růžová po sportovní ani ekonomické stránce, to je známá věc. Bratislavský celek se v tabulce Západní konference nachází na předposledním místě s propastnou šestnáctibodovou ztrátou na pozici zajišťující postup do play off. Finanční problémy navíc jediného slovenského účastníka KHL sužují dlouhodobě.

Když se klub minulý týden rozhodl získat slovenského reprezentanta Martina Réwaye a dnes navíc přivedl zpět i svého nejproduktivnějšího hráče uplynulé sezóny Jeffea Taffeho, vznikl v týmu solidní přetlak v útoku.

Broš: Informace se snažíme sbírat. Víc neřeknu

Pokračování Radka Smoleňáka ve Slovanu je velmi nepravděpodobné poté, co byl minulý týden umístěn na listinu volných hráčů, přestože v té době vévodil s pěti góly a čtrnácti asistencemi klubovému kanadskému bodování. Otázkou zůstává, jaké plány má Slovan s mistrem světa z roku 2010 Lukášem Kašparem a Michalem Řepíkem, jimž se bodově nedaří podle představ.

To však platí i o výsledcích Sparty. Po středeční porážce v Liberci, která byla už šestou v řadě, Pražané vypadli v tabulce z první desítky a na poslední Litvínov mají už jen tříbodový náskok. Zkušení reprezentanti (Smoleňák již bývalý) by trenéru Františku Výbornému mohli pomoct.

„Všichni tři jsou kluci, kteří hrají KHL, samozřejmě jsme zaregistrovali, že Radek Smoleňák ve Slovanu nejspíš skončil. Informace se snažíme sbírat, víc k tomu ale teď neřeknu," uvedl Broš.

Řepík se Smoleňákem již ve Spartě působili

Pro Řepíka se Smoleňákem by Sparta navíc nebyla neznámým prostředím. První jmenovaný je jejím odchovancem, uplynulou sezónu v ní navíc po předčasném konci v ruském Čeljabinsku dohrával. Smoleňák zase její dres oblékal v ročníku 2010/11.

„Snažíme se pečlivě vybírat vhodné typy hráčů pro Spartu. Je ale hloupost, abychom teď přivedli hned trio nových hráčů. Ve středu už jsme získali Richarda Jarůška," tvrdí Broš o posile z Hradce, která s novými spoluhráči ve čtvrtek poprvé trénovala. „Že se nám v současné chvíli moc nedaří, ještě neznamená, že máme v plánu vyměnit půlku týmu," uzavírá sparťanský sportovní manažer.

Reklama