Hlavní obsah

Sparta - Zlín 1:3Zlín vyhrál na ledě Sparty a ukončil sérii čtyř porážek

MinutaMin. Tým Hráč Akce
29. Okál 0 : 1
30. Okál 0 : 2
52. Z. Michálek 1 : 2
54. Honejsek 1 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Zlína vyhráli v zápase 24. kola extraligy na ledě Sparty 3:1 a ukončili tak sérii čtyř porážek. Dvěma góly se na tom podílel útočník Zdeněk Okál. Pražané tak v šestém zápase pod vedením trenéra Františka Výborného poprvé nebodovali a klesli na deváté místo tabulky. Zlín je desátý. Oba týmy mají shodný počet 31 bodů.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Obránce Zbyněk Michálek v dresu Sparty.

Článek

Sparta začala aktivně a již v první minutě mohl otevřít skóre Hlinka, který nastoupil k jubilejnímu 800. zápasu v dresu Pražanů. Kašíka ve zlínské brance však nepřekonal a předznamenal tak střelecké trápení domácích. Neprosadil se po samostatné akci Smejkal, na druhé straně Honzík pohotově vyrazil betonem zakončení Honejska.

V 17. minutě se na trestné lavici sešli Kumstát s Říčkou a Zlín měl 87 sekund výhodu přesilovky pět na tři. Šťastný však v největší šanci nezakončil přesně.

Ve druhé třetině ale hosté postupně převzali aktivitu a Sparta byla za svůj špatný výkon potrestaná. Ve 29. minutě po rychlém protiútoku otevřel skóre Okál a stejný hráč se mezi střelce zapsal podruhé o 79 sekund později. Při vyloučení Nedomlela pohotově tečoval Freibergsovu střelu.

Až poté Pražané přidali a blízko branky byl Vrána, Ferenc však stihl puk směřující za čáru vyhodit. Zlínští v zády s výborným Kašíkem přežili i dvě oslabení.

Kouč Výborný se pokusil oživit hru změnami útočných formací a stažením sestavy na tři pětky, Kašík však dlouho odolával. O možné čisté konto, které udržel i v předešlém zápase na ledě O2 areny, jej připravil až v 52. minutě v přesilové hře Michálek. Obránce Sparty se tak dočkal premiérové branky v dresu Pražanů i v extralize.

Zlínu se však podařilo na snížení soupeře rychle odpovědět a Honejsek s Bukartsem, který si připsal třetí asistenci v utkání, se o dvě minuty později postarali o vedení 3:1. Sparta nedokázala snížit ani při závěrečné power play.

HC Sparta Praha - Aukro Berani Zlín 1:3 (0:0, 0:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 52. Z. Michálek (Pech) - 29. Okál (Roberts Bukarts, Žižka), 30. Okál (Freibergs, Roberts Bukarts), 54. Honejsek (Roberts Bukarts). Rozhodčí: Úlehla, Hodek - Kis, Pešek. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:1. Diváci: 7951.
Sparta: Honzík - Z. Michálek, T. Pavelka, Kalina, J. Mikuš, Tomáš Dvořák, Švrček, Nedomlel - Forman, Pech, Kumstát - Jarůšek, J. Hlinka, Reichenberg - A. Kudrna, P. Vrána, Říčka - Rousek, Saponari, Smejkal. Trenéři: F. Výborný a J. Nedvěd.
Zlín: Kašík - Matějíček, Valenta, Žižka, Řezníček, Freibergs, Ferenc, Petran - D. Šťastný, Fořt, O. Veselý - Okál, Honejsek, Roberts Bukarts - Illo, P. Sedláček, Kubiš - J. Ondráček, Popelka, Klhůfek. Trenéři: R. Svoboda a M. Hamrlík.

Reklama

Související témata: