Hlavní obsah

Bartoviče se na Liberec ptát nebudu, říká vítkovický brankář Bartošák

Litvínov

Zajímavou statistiku mají hokejisté Vítkovic v extralize. Bodově uspěli v posledních sedmi zápasech na ledě soupeřů, z toho pětkrát vyhráli a pouze dvakrát si připsali po bodu za prohru v prodloužení nebo po nájezdech. Brankář Patrik Bartošák ale už hledí i k příštímu duelu v neděli 26. listopadu doma s Libercem. „Potřebujeme body bez ohledu na soupeře," řekl vítkovický gólman v rozhovoru pro Sport.cz po zápase v Litvínově.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Brankář Vítkovic Patrik Bartošák v duelu s Mountfieldem.

Článek

Čemu připisujete bodové příspěvky Vítkovic z venkovních zápasů?

Asi se na utkání lépe soustředíme než doma. K zápasům do větších vzdáleností od Ostravy jezdíme den předem.

V Litvínově jste padli až v prodloužení. Co rozhodlo?

Získali jsme bod, chtěli jsme tři. Bohužel jsme dostali o gól víc než domácí. Minutu před koncem třetí třetiny jsme šli do oslabení za šest hokejistů na ledě. V prodloužení mi hráč zblokoval střelu, puk se nešťastně odrazil k útočníkovi Litvínova, který zakončoval prakticky do prázdné branky. Nedokáži říci, jak by to mohlo dopadnout, kdybychom udrželi nerozhodný stav a následovaly by samostatné nájezdy. Možná bychom uhráli dva body, nebo taky ne.

Litvínov bojuje o únik ze spodních pater tabulky, takže byl houževnatým soupeřem.

Všechny celky potřebují body. Je nám docela jedno, jak jsou na tom ostatní. A ani se na ně nedíváme. Chceme vyhrávat pro sebe.

Bylo těžké se otřepat z předchozí domácí prohry s Hradcem Králové?

Není na co čekat. Extraliga je dlouhá, zápasy jdou rychle po sobě. Proto jsme si řekli, že není třeba se pitvat v minulém zápase. Stalo se to, co se stalo, pak jsme bojovali v Litvínově a příště chceme uspět doma proti Liberci.

Novou posilou Vítkovic je útočník Milan Bartovič, který přišel právě z Liberce. Zeptáte se ho na přednosti libereckého mužstva?

Na nic se ho ptát nebudu, na žádné rady. Připravuji se jako na každý jiný zápas s ostatními soupeři. Nějaké záměry si asi řekneme obecně před utkáním. A jestli Liberec bude mít něco specifického, nebo ne, poznám během utkání.

Jak byste charakterizoval nadcházejícího soupeře?

Vzpomínám si, že v polovině října jsme prohráli v Liberci 1:2. A byl to dosud poslední venkovní zápas, kdy jsme v něm vyšli bodově naprázdno. Jeden čas byl Liberec dole v tabulce, ale už se posunují nahoru a jsou osmí. Mají výbornou defenzivu i šikovné útočníky. Jsou silným týmem, i když v pátek prohráli doma s Plzní 2:5.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín