Hlavní obsah

Dynamo trápí zdravotní stav opor. Uspěje po derby i v bitvě na Hané?

Praha

Citelné ztráty řeší před večerní dohrávkou 23. kola Tipsport extraligy hokejové Pardubice. V Olomouci budou postrádat útočníka Davida Tomáška a pravděpodobně i ostříleného zadáka Petra Čáslavu, kteří se zranili v závěru nedělní bitvy s královéhradeckým Mountfieldem.

Foto: David Taneček, ČTK

Zraněný David Tomášek z Pardubic opouští během duelu s Hradcem Králové ledovou plochu na nosítkách.

Článek

Jednadvacetiletý forvard, který je se sedmi trefami a deseti nahrávkami nejproduktivnějším hráčem Dynama v probíhající sezóně, byl po tvrdém nárazu na mantinel odvezen z ledu na nosítkách.

„Veškerá vyšetření hlavy naštěstí dopadla dobře. Nejméně dva týdny nám ale bude chybět. Bolí ho hlava a krční páteř, projde ještě dalším rentgenem," sdělil pro oficiální klubový web pardubický kouč Miloš Holaň, jemuž dělá starost i zdravotní stav Čáslavy. „Utrpěl velkou tržnou ránu, která mu opuchla. V noci se mu spustila krev a nevím, jestli nastoupí. Pokud ne, budeme hrát na šest obránců," řekl.

Světového šampióna z roku 2010 nešťastně zasáhl bruslí do obličeje protihráč Lukáš Cingel, za což chybně obdržel trest na 2+2 minuty za hru vysokou holí. Domácí z přesilovky vstřelili zásluhou Petra Sýkory vítězný gól na 3:2. Vedení klubu Mountfield HK se z důvodu hrubého ovlivnění výsledku utkání rozhodlo hlavního arbitra Oldřicha Hejduka vetovat.

Hanákům se vyprázdnila marodka

Pardubičtí chtějí navzdory zdravotním potížím svých opor potvrdit na Hané dobrou formu a navázat na cenný triumf v prestižním východočeském derby, které se hrálo v parádní divácké kulise.

„V tabulce je to od šestého místa dolů našlapané a bude rozhodovat každý bod. Víme, že Olomouc je nepříjemný tým, má dobrého brankáře a sehranou defenzívu," připomněl pro ČTK Holaň, jehož mužstvo s Hanáky poslední čtyři vzájemné duely prohrálo. „Kdyby se nám povedlo navázat na výkon proti Kometě, byli bychom rádi. Sedm zápasů po sobě jsme dokázali zabodovat a samozřejmě v tom chceme pokračovat," ujistil kouč Hanáků Zdeněk Venera, jemuž se do přípravy zapojili už i marodi Káňa a Dujsík.

„Pardubice mají zkušené hráče a velmi dobré přesilovky. Na videu nám trenér ukázal, na co se máme zaměřit a na co si dávat pozor," uvedl na oficiálních internetových stránkách klubu slovenský útočník Bruno Mráz.

Oba celky se naposledy střetly v extralize 6. října a Olomoučtí udolali domácí Pardubice 2:1 v prodloužení.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec