Hlavní obsah

Hrubé ovlivnění výsledku, čílí se Hradec po derby a vetuje sudího Hejduka

Praha

Nedělní porážka 2:3 v Pardubicích, vůbec první z posledních sedmi východočeských derby, v hokejistech a vedení Hradce Králové i s denním odstupem stále zanechává pocit křivdy. Mountfield těžce vstřebává gól útočníka Dynama Petra Sýkory z 58. minuty, který padl v přesilové hře po předchozím chybném vyloučení hradeckého forvarda Lukáše Cingela. Aktuálně druhý tým extraligové tabulky proto vetuje rozhodčího Oldřicha Hejduka.

Foto: David Taneček, ČTK

Strkanice mezi hráči Pardubic a Hradce Králové.

Článek

Tři minuty před koncem základní hrací doby ztratil Cingel za stavu 2:2 v útočném pásmu Pardubic při souboji u mantinelu stabilitu a bruslí, kterou vykopl, nešťastně zasáhl Petra Čáslavu do obličeje.

Hlavní rozhodčí Hejduk s Petružálkem v nepřehledné situaci usoudili, že slovenský křídelník se provinil faulem hokejkou a kvůli krvavému zranění na Čáslavově tváři udělili Cingelovi dvojitý menší trest. Pardubice nabídnutou početní výhodu zužitkovaly už po sedmnácti vteřinách, když Sýkora uzavřel skóre na konečných 3:2 pro Dynamo.

„Z důvodu hrubého ovlivnění výsledku zápasu 26. kola extraligy na ledě Pardubic se hokejový klub Mountfield HK rozhodl vetovat hlavního rozhodčího Oldřicha Hejduka," uvedl Hradec Králové na svém Twitteru.

Reklama