Hlavní obsah

Bylo znát, že na výhru za tři body čekáme, tvrdil olomoucký Laš po výhře nad Libercem

Olomouc

Hokejisté Olomouce se z posledního debaklu v Plzni rychle vzpamatovali a ve 30. kole extraligy to odnesl Liberec. Na domácím ledě Bílé tygry přehráli, a i když v závěrečné třetině byli opticky pod tlakem, tři body uhájili. Jedním gólem k výhře přispěl i útočník Marek Laš.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Time out týmu Olomouce.

Článek

Jak jste utkání viděl?

Důležité bylo, že jsme do zápasu dobře vstoupili a konečně po delší době vedli o dva góly. Pak to bylo ale ještě hodně vyrovnané. Ve třetí třetině bylo vidět, že koukáme na čas a skoro se nám to vymstilo. Naštěstí jsme dali třetí gól a to asi rozhodlo.

Trefil jste se při přesilovce, pro vás netradičně od modré čáry, když jste suploval obránce...

Kdyby nebyl zraněný David Škůrek, který normálně chodí na přesilovky, zřejmě bych na modré nestál. Moc praváků však nemáme. A pár gólů od modré jsem již dal. Občas to i potrénuji, jsem schopný tam dostřelit, a když je z toho gól jako dnes, je to super.

Bylo to vaše nasazení na modrou čáru plánované?

Jo, ale já si na to asi dvacet vteřin nevzpomněl. Kluci tam po mě po celou tu dobu řvali. Až pak mi došlo, že mám vyplavat nahoru, takže málem jsem si tam pro to ani nešel.

Druhý třetina byla neskutečně rozkouskovaná vyloučeními. To asi nebylo příjemné?

Určitě. Nebylo. Naštěstí vyloučení byla oboustranná. Soupeř se tak nemohl dostat do většího tlaku. Moc nás nezmáčknul.

V závěrečné třetině, na jejímž začátku snížil na 2:1 však už ano. Čím to bylo?

Bylo to dané tím, že jsme dlouho nevyhráli za tři body. Moc jsme si to přáli, bylo znát, že na to čekáme, hodně jsme zalezli a tím pádem to vypadalo, že nás Severočeši zamknuli, ale my jsme jim to sami dovolili.

Výhra po výprasku v Plzni je pro vás hodně důležitá...

Teď je reprezentační pauza a před tou je vždycky dobře vyhrát. Potom lépe se trénuje, je lepší nálada a lépe se vstupuje do další fáze sezóny.

Reklama

Související témata: