Hlavní obsah

Parádní vánoční dárek, pochvaloval si dvougólový střelec Szturc

Fantastická vítkovická série pokračuje. Ostravští hokejisté vyhráli v extralize posedmé v řadě za tři body a díky narůstajícímu zisku si upevňují třetí příčku v tabulce. Tentokrát vyloupili i led chomutovských Pirátů. Prohrávali sice 0:1, ale pak čtyřmi góly po sobě zcela otočili vývoj a skóre zápasu ve svůj prospěch. Vítkovice vyhrály přesvědčivě 4:1.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Vítkovic (zleva) David Květoň a Roman Szturc se radují z gólu při utkání s Pardubicemi. Ilustrační snímek.

Článek

Vedoucí branka Hlavy dala domácím naději na úspěšný výsledek, jenže do hlavní role se následně obsadil vítkovický útočník Roman Szturc. Dvěma trefami rozleptal chomutovskou defenzivu a ve třetí třetině připravil asistencí gólové zakončení pro Davida Květoně. Pro něj to byl zajímavý moment i z toho pohledu, že v Chomutově v minulosti působil několik sezón.

Roman Szturc netajil nadšení ze své bilance v zápase 2+1. „Je to pěkný vánoční dárek. Chceme každý zápas vyhrát, a jak říkal v jednom rozhovoru David Květoň, jsme hladoví po vítězství. Potvrdili jsme to i v Chomutově," rozplýval se dvougólový střelec. Cenil si vítkovické efektivity. „Sedlo nám to, někdy se utkání takhle podaří. Jsem rád, že se prosazujeme a přispíváme mužstvu k bodům," shrnul výkon útočné formace.

V týmu podle něj vládne pohoda. „Držíme při sobě. I když jsme měli ve hře slabší chvilky, zápas a jeho závěr jsme si pohlídali. Chomutov si vypracoval taky šance, ale dokázali jsme kotouče odrážet do bezpečných prostorů i díky brankáři Bartošákovi," líčil Szturc.

Asistent vítkovického trenéra Pavel Trnka vyzdvihl taktický výkon mužstva. „Začátek byl ve vánočním duchu. Pak jsme se rozehráli a naštěstí jsme i při malém počtu střel byli dostatečně produktivní. Body z Chomutova nás hřejí o to víc, že jsme sem absolvovali dalekou cestu a odjíždíme naprosto spokojeni," pochvaloval si asistent.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice