Hlavní obsah

Slavia chce s menším rozpočtem znovu do finále

PRAHA

S menším rozpočtem, ale opět s velkými ambicemi se chystá klub Slavia Praha na nový ročník hokejové extraligy. Jeden z nejbohatších domácích celků chce stejně jako loni alespoň do finále, horší umístění by bylo pro šéfy klubu zklamáním. Slavii přitom opustili někteří kvalitní hráči a po změnách v majetkových poměrech v klubu se snížil i rozpočet na novou sezónu.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto.

Článek

"Náš rozpočet na sezónu 2006/07 je 134 miliónů korun, což je zhruba o deset miliónů méně než loni. Z toho 63 miliónů půjde na platy hráčů," prozradil na středeční tiskové konferenci prezident hokejové Slavie RNDr. Miroslav Tvrdý. Snížení rozpočtu je odrazem změny vlastnických poměrů letos v létě, kdy společnost Skanska CZ prodala 98 procent akcií klubu deseti fyzickým osobám. Mezi nimi jsou například právě Tvrdý, obchodní manažer Ladislav Blažek nebo hlavní trenér klubu Vladimír Růžička.

S názvem Slavia se hazardovat nebude

Společnost Skanska přesto zůstává vedle Pražské energetiky hlavním partnerem Slavie, klub s ní má uzavřenou smlouvu až do konce sezóny 2010/2011. Další velký partner se hledá, což manažerovi Blažkovi mimojiné komplikuje fakt, že klub nehodlá hazardovat s jménem Slavia a dát si do názvu jméno společnosti, tak jak to udělaly jiné kluby. "Přitom zájem ze strany některých společností by tu samozřejmě byl," řekl Blažek.

Kádr po loňské sezóně opustili Boris Žabka, Jan Novák a Radek Duda. "Nejvíc nám asi bude scházet Honza Novák, který býval pravidelně mezi nejproduktivnějšími beky týmu," mrzí Růžičku odchod obránce a mimojiné i přítele své dcery do ruské Kazaně. Novými přírůstky jsou naopak slovenský obránce Tomáš Špila a z hostování se vrátili Lukáš Havel a Roman Červenka. Slavia se navíc dohodla s mladým finským gólmanem Taskinenem, který ale zřejmě stráví sezónu v první lize.

Znovu do finále

Brankářskou jedničkou zůstane Petr Franěk, jemuž bude krýt záda Lukáš Hronek. Více prostoru by měli dostat junioři Jakub Sklenář, Jiří Jebavý, a Vladimír Růžička junior. Téměř dva měsíce se bude muset hlavní kouč obejít bez Marka Tomicy, jenž má zraněné rameno, a start extraligy pro potíže s kotníkem nestihne ani obránce Pavel Kolařík.

"I když odešli někteří hráči, stále máme kvalitní mužstvo. Stačí se podívat na soupisku, první tři útoky jsou obsazeny velmi kvalitními hráči. Proto nemůžeme mít jiné než nejvyšší cíle, chceme znovu hrát finále," definoval jasné ambice klubu kouč Růžička.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec