Hlavní obsah

Pardubice - Třinec 2:3 SNTřinec ztratil v Pardubicích náskok, uspěl ale na nájezdy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Roth 0 : 1
45. Dravecký 0 : 2
55. Perret (trestné střílení) 1 : 2
56. Sýkora 2 : 2
65. Růžička (rozhodující nájezd) 2 : 3
Záznam online reportáže

Pardubice

Hokejisté Třince zvítězili v zápase 38. kola extraligy na ledě Pardubic 3:2 po samostatných nájezdech a připsali si třetí výhru v řadě. Zápas se až do 55. minuty vyvíjel poměrně jasně, Oceláři drželi dvoubrankové vedení a mířili za výhrou. Poté ale Jordann Perret proměnil trestné střílení a následně ve dvojnásobné přesilovce srovnal Petr Sýkora. Zápas dospěl až k nájezdům, které rozhodl Martin Růžička.

Foto: David Taneček, ČTK

Martin Růžička z Třince oslavuje vítězný gól v Pardubicích.

Článek

Pardubice už po dvou minutách hrály přesilovku, ale první vážnější šanci si hned po jejím skončení připsali Oceláři. Přečíslení dvou proti jednomu ale slabě zakončil Růžička. Hrubec se zapotil až při dvou střelách Berana bezprostředně po buly. Hosté pak dostali k dispozici dlouhou přesilovku pět na tři a po Rothově ráně do horního rohu branky se dostali do vedení.

Dynamo se snažilo srovnat, ale nepomohly jim k tomu ani dvě přesilové hry a šance Rolinka. Ve druhé části ubylo na obou stranách gólových příležitostí, a tak nejblíže k další oslavě byl v polovině utkání Růžička, jenže Kacetl jeho střelu zblízka vytěsnil mimo branku.

Ke změně stavu nepomohla ani častá vyloučení a různé herní varianty. Třinec dvakrát zahrozil při oslabení, když promarnil slušnou šanci Adamský a poté také Linhart. A to ještě samostatný únik kvůli faulu nedotáhl Dravecký. Dynamo soupeře zatlačilo naopak při hře ve čtyřech a Hrubec musel likvidovat tvrdou ránu Hrabala.

Na začátku třetí části pomohlo třineckému brankáři při Perretově střele břevno, a tak ve 45. minutě zařídil hostům dvoubrankové vedení ranou po ledě Dravecký. Dynamo se i nadále nutilo do útoku, ale na Hrubce dlouho nemohlo najít recept.

Až v 55. minutě proměnil trestné střílení Perret a Dynamo vzápětí získalo ještě dvojnásobnou přesilovku. Výhodu po půl minutě zužitkoval tvrdou ranou pod horní tyč Petr Sýkora a poslal zápas do prodloužení. Nastavení se hrálo dlouho bez šancí, ke kterým se Pardubice nedostaly ani v přesilovce. V nájezdech se na straně domácích prosadil Marosz, z hostů uspěli Polanský a Růžička.

38. kolo hokejové extraligy:
HC Dynamo Pardubice - HC Oceláři Třinec 2:3 po sam. náj. (0:1, 0:0, 2:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 55. Perret z trest. střílení, 56. P. Sýkora (T. Svoboda, Trončinský) - 8. Roth (Hrňa), 45. Dravecký (Krajíček), rozhodující nájezd Martin Růžička. Rozhodčí: Hejduk, M. Sýkora - Brejcha, D. Jelínek. Vyloučení: 7:9. Využití: 1:1. Diváci: 8639.
Pardubice: Kacetl - Trončinský, Čáslava, Hrabal, Mojžíš, Cardwell, Ščotka, Holland - P. Sýkora, Marosz, Rolinek - T. Svoboda, Tomášek, Treille - J. Sýkora, Poulíček, Perret - Bojko, Dušek, Beran. Trenéři: Holaň, Marek a Janecký.
Třinec: Hrubec - M. Doudera, Krajíček, Roth, Linhart, D. Musil, Jank, Adámek - Martin Růžička, Marcinko, M. Kovařčík - Hrňa, R. Vlach, Dravecký - Martynek, Polanský, Adamský - Cienciala, Mikulík, Svačina. Trenéři: Varaďa a Zadina.

Reklama

Související témata:
  2 : 1 Třinec - Pardubice 2 : 1 přestávka Živě
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články