Hlavní obsah

Vítkovice chtějí v nové sezóně hokejem bavit lidi

Skloubit atraktivní hokej s úspěšnými výsledky a přitáhnout diváky do haly touží v nové extraligové sezóně hokejisté Vítkovic. Klub na bedra hráčů naložil postupné cíle. Tím hlavním je start v play-off. "Vzhledem k podmínkám, jaké mají hráči vytvořeny, to beru jako naši povinnost. V play-off se pak už může stát cokoliv," řekl generální manažer Aleš Pavlík.

Článek

Událostí léta je pro ostravský klub udržení reprezentačních objevů Zbyňka Irgla s Petrem Hubáčkem. Oba po úspěšných vystoupeních na mistrovství světa koketovali s odchodem do zámoří, ale nakonec si znovu plácli s Vítkovicemi. "Je to určitě krok, který nám umožní hrát atraktivní hokej a zároveň plnit sportovní cíle. Je to taky důkaz toho, že se snažíme pracovat koncepčně a mít v kádru hráče s dlouhodobými smlouvami," podotkl Pavlík.

Nový hlavní kouč Miloš Holaň obě rychlonohá křídla postavil vedle centra Jiřího Burgera. Kompletní reprezentační útok by měl být nejen ozdobou Vítkovic, ale i celé soutěže. "Jejich spolupráce je zatím výborná. Naší výhodou je, že spolu hrají v reprezentaci. Věřím, že mužstvo potáhnou," přiznal Holaň.

Cílevědomý vládce vítkovické střídačky nezapřel svou náklonnost k mladým hokejistům a dříčům. Žádná velká jména v letním přestupovém období do kabiny nezamířila. "Dal bych v ještě větší míře šanci juniorům, ale ti bohužel rychle odcházejí do Ameriky. Takový je trend," upozornil Holaň.

Hodil by se špičkový obránce

Do branky tak přišel talentovaný Jakub Štěpánek ze Sarezy Ostrava, z Havířova se přemístil mladý útočník Filip Seman a ze Znojma bránící levý křídelní hráč Martin Mikulík. Hostování v jiných klubech ukončili David Mocek (Trenčín), Lukáš Chmelíř (Třinec) a Martin Tomášek (Poprad).

"Hodil by se nám špičkový bek, ale to je spíše věc vedení. Já budu pracovat s tím, co mám," prohlásil Holaň. Vítkovice totiž po sezoně přišly o oporu zadních řad Radka Philippa, který přestoupil do ruské Ufy, a bývalého juniorského reprezentanta Romana Poláka. Ten se vrátil do zámoří, kde podepsal smlouvu se St. Louis Blues.

"Je to všechno jenom o penězích. Máme zájem pouze o špičkového obránce a ten stojí určitý balík peněz. Průměrné hráče nechceme, to radši dáme šanci našim odchovancům, a brát hráče ze Švédska na měsíc, to taky není cesta, kterou bychom chtěli jít," poznamenal Pavlík. Tým dále opustili útočníci Marek Uram (Slovan Bratislava), Vladimír Vůjtek (konec kariéry) a Jakub Hulva (Ústí nad Labem).

Holaň premiérově jako hlavní kouč

Holaň svůj celek tvaruje v duchu svých náročných tréninkových metod. Hlavně v suché letní přípravě dal svým svěřencům řádně do těla. "Byla asi tvrdší než jindy. Myslím ale, že kluci jsou teď dobře vytrénovaní a připravení," usmál se Holaň, který coby hlavní kouč zahájí v nejvyšší soutěži vůbec první sezónu.

I když tým se oficiálně nedívá v tabulce vysoko, letní příprava byla nejúspěšnější za poslední roky. Holaňův výběr desetkrát vyhrál, jednou remizoval a teprve v závěru přípravného období dvakrát podlehl. "Za obrovský úspěch považujeme vítězství na kvalitně obsazeném Tatranském poháru, ale nelze to přeceňovat. Věřím, že hlavně doma budeme hrát agresivní a útočný hokej," uvedl Pavlík. Kouč je ještě umírněnější. "Já jsem typem trenéra, který není nikdy spokojen. Jestli budeme hrát dobrý hokej, to nejlépe ocení diváci," dodal Holaň.

Reklama

Související témata: