Hlavní obsah

Pletka zajistil Liberci výhru po nájezdech nad Třincem

Hokejisté Liberce porazili ve druhém extraligovém kole Třinec 3:2, když o zisku dvou bodů pro Severočechy musely rozhodnout až samostatné nájezdy. Při jejich premiéře v základní části soutěže se prosadil pouze domácí Václav Pletka, který v minulosti v Třinci dlouho působil.

Článek

Hned v úvodu utkání získali domácí hokejisté výhodu přesilovky pět na tři, která trvala 68 sekund. Gól z ní však nedali. Největší šanci měl Podkonický, který ale minul branku. Poté byl zápas spíše taktickou bitvou, až v 17. minutě přišla další velká příležitost Liberce. Obránce Kočí vypálil od modré, brankář Biegl ji vyrazil a poradil si i s dorážkou Šachla. O chvíli vyřešil třinecký gólman v oslabení při vyloučení Korhoně další dvě nepříjemné situace.

Druhá třetina byla poznamenána velkým množstvím vyloučených hráčů. Ve 25. minutě usedli půl minuty po sobě na trestnou lavici obránci Seman a Pácal, ale přesilovku Liberec nevyužil. Do konce si nevytvořil ani jednu gólovou šanci. Na druhé straně ve 29. minutě přišla obrovská šance, když liberecký Hnilička vyrazil puk a ocitl se na zemi. Skořepa dorážel, ale reprezentační gólman stihl betonem zabránil jistému gólu.

Mezi 30. a 33. minutou byli vyloučeni hned čtyři hráči Třince. Bílí Tygři hráli nepřetržitě pět na tři dvě minuty a 42 sekund, a dokázali toho využít i k otevření skóre. Biegla prostřelil od modré Moravec. Žabka navíc nastřelil tyč. Ve 35. minutě však hosté vyrovnali, když Krstev chyboval za vlastní brankou, Hašek nahrál Kudrnovi, a ten bez problémů skóroval. Poté si hru v početní výhodě dostatečně vyzkoušeli hokejisté Třince při vyloučení Rýgla, Podkonického a Žabky. Hniličku však nepřekonali ani v situaci, kdy jeden z libereckých hráčů navíc přišel o hůl.

Na začátku třetí třetiny ohrozil třinecký Peterek šikovnou střelou bekhendem branku soupeře, ale Hnilička byl na místě. Ve stejné minutě chytil na druhé straně Biegl ránu po nájezdu Čermáka. Vzápětí hráli další z dlouhých početných přesilových her pět na tři. Liberci to však k brance nepomohlo, když Biegl se vyznamenal zejména při střelách Vaice a Podkonického.

Nakonec se ale Tygři dočkali. Při hře čtyři na čtyři se prosadil pohotový Podkonický. Blízko k vyrovnání měli hosté v 51. minutě, kdy zůstal puk pod ležícím Hniličkou. Rozhodčí však po konzultaci s kolegou u videa gól neuznal. Ocelářům se ale nakonec přece jen vyrovnat podařilo. Při vyloučení Moravce zachytil Peterek odražený puk a střelou do horního rohu branky překonal Hniličku.

Poté už branka nepadla a tak ke slovu přišlo prodloužení. Rozhodnutí ale nakonec padlo až při samostatných nájezdech. V těch se vyznamenal Hnilička, který kryl pokusy Peterka, Polanského i Tomase. Naopak Biegl zlikvidoval nájezd Podkonického, ale kapituloval při střele Pletky do horního rohu branky. Třetí nájezd už liberečtí nemuseli provádět.

Bílí Tygři Liberec - Oceláři Třinec 3:2 po sam. nájezdech (0:0, 1:1, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 32. J. Moravec (Žabka), 50. Podkonický (Vaic), rozhodující nájezd Pletka - 35. Kudrna (Hašek), 53. Peterek. Rozhodčí: Rantala (Fin.) - Pouzar, Bádal. Vyloučení: 7:18, navíc Výtisk (Třinec) do konce utkání. Využití: 1:1. Diváci: 3584.
Liberec: Hnilička - J. Moravec, Jiruš, Žabka, Kočí, Krstev, Čutta, Hlavačka, Rýgl - Vaic, Podkonický, Tomajko - Čermák, Šachl, Pletka - Klimenta, Plodek, S. Procházka - O. Hruška, Pabiška, Víšek. Trenéři: Paleček, Čermák a Kapoun.
Třinec: Biegl - Seman, Výtisk, Tesařík, Pácal, Kroupa, Frolo - Razingar, Martynek, Skořepa - Kudrna, Peterek, Hašek - Korhoň, Polanský, Tomas - J. Daneček ml., Kolusz, Steber. Trenéři: Juřík, J. Daneček st. a Mach.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice