Hlavní obsah

Sparta zvládla nájezdy a porazila Vítkovice, Litvínov dostal v Hradci tvrdou lekci

Aktualizováno

Hokejisté Třince si ve 42. kole extraligy spravili chuť a naplno bodovali proti Jihlavě, zvítězili 4:1. Liberec zničil ve druhé třetině naděje Zlína na úspěch a nakonec doma vyhrál 7:0. Chomutov si poradil s Pardubicemi 4:2. Sparta třikrát vymazala náskok Vítkovic a rozhodla o výhře v nájezdech. Mladá Boleslav přivítala Brno a nad úřadujícím mistrem vyhrála 5:2. Olomouc prohrála s lídrem z Plzně 2:4. V posledním duelu Mountfield Hradec Králové vyhrál nad Litvínovem 7:3.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Sparty Praha Richard Jarůšek překonává brankáře Vítkovic Patrika Bartošáka během nájezdů v utkání extraligy. Sparta nájezdy nakonec vyhrála.

Článek
Fotogalerie

Hokejistům Liberce se doma proti Zlínu daří. Tygři vyhráli nad tímto soupeřem pošesté v řadě. Tentokrát po bezbrankové první třetině rozpoutali v prostřední dvacetiminutovce střelecké manévry a získali vedení 5:0. Kanonáda neustala ani v závěrečné části hry, kdy se do zlínské sítě třeba trefil i Dominik Lakatoš, jediný dvougólový střelec utkání.

V duelu Třince s Jihlavou v této sezóně moc branek nepadalo. Oceláři vyhráli doma 3:0, aby naposledy prohráli na ledě nováčka 0:1. Tentokrát ale favorit začal zostra a už během první části hry nasypal do sítě gólmana Voldena tři góly. Gólman pak raději pustil mezi tyče mladíka Kořenáře. Jihlava snížila po přesilovkové trefě Dostálka, ale drama se nekonalo. Chvíli před koncem totiž pojistil Třineckým výhru Cienciala.

Hokejisté Sparty třikrát během šedesáti minut vymazali jednobrankový náskok Vítkovic, naposledy se to povedlo Zbyňku Michálkovi pár desítek sekund před koncem. Vítěze pak musely určit samostatné nájezdy, které rozhodl ve prospěch Pražanů v desáté sérii Jiří Černoch. Sparta dokázala bodovat s Vítkovicemi po čtyřech porážkách v řadě.

Litvínovu nepomohla ke zlepšení ani změna trenéra. Verva tápe i pod vedením Jiřího Šlégra a připsala si osmou porážku v řadě. Tentokrát Severočeši prohráli v Hradci Králové s Mountfieldem jasně 3:7. Hradec je na druhém místě tabulky, na lídra z Plzně ztrácí propastných jedenáct bodů.

Chomutov začal důležitý duel s Pardubicemi o místo v první desítce lépe. Během první třetiny si vybojoval slibný náskok 2:0, který do poloviny utkání ještě zvýraznil. Pardubice, které před cestou do Chomutova u soupeřů dvakrát vyhrály, tentokrát nenašly sílu na zvrat a výsledek pouze korigovaly. Poražení jsou v tabulce devátí s náskokem jednoho bodu na desáté chomutovské Piráty.

Lídr z Plzně potvrdil svou dominanci v extraligové soutěži i výhrou na Hané. Indiány poslal do vedení Jones, ale ještě před první přestávkou srovnal Knotek. Západočeši se dostali do trháku až v prostřední části hry, kdy se prosadil produktivní Mertl a o chvíli později i Gulaš. Olomouc po zásahu Houdka duel zdramatizovala, jenže Mertl dalším zásahem definitivně rozhodl o plném bodovém zisku pro hosty. Olomouc prohrála čtvrtý z posledních pěti duelů, i tak je ale v tabulce šestá.

Mladá Boleslav se doma vytáhla na úřadující mistry z Brna. Kometa sice bodovala v deseti utkáních v řadě, devět z nich dokonce vyhrála, ale na ledě Bruslařů neměla nárok. Hosté sice vedli po zásahu Dočekala, jenže pak Středočeši čtyřmi zásahy v řadě otočili vývoj utkání a ukázali, že nevzdávají boj o první desítku tabulky. Když pak na začátku třetí třetiny Haščák při přesilovce snížil a dal Kometě naději, netrvalo dlouho a Pabiška ji gólem definitivně zhasnul.

Extraliga on-line
Sparta – Vítkovice 4:3 po sam. nájezdech
Branky: 31. a rozh. nájezd Černoch, 51. Švrček, 60. Michálek - 27. Hrbas, 40. Lev, 52. Szturc.
Třinec – Jihlava 4:1
Branky: 1. Dravecký, 5. a 17. Adamský, 58. Cienciala - 32. Dostálek.
Liberec - Zlín 7:0
Branky: 25. Ordoš, 31. Jašek, 34. a 48. Lakatoš, 35. Bližňák, 37. Šmíd, 41. Bakoš.
Chomutov – Pardubice 4:2
Branky: 12. Dietz, 17. Havel, 30. Smejkal, 37. V. Růžička - 32. Kaut, 39. Marosz.
Ml. Boleslav – Brno 5:2
Branky: 7. Klepiš, 20. Kotvan, 33. a 39. Pacovský, 46. Pabiška - 3. Dočekal, 55. Haščák.
Olomouc – Plzeň 2:4
Branky: 19. Knotek, 58. Houdek - 16.Jones, 27. a 59. Mertl, 32. Gulaš.
Hradec Králové – Litvínov 7:3
Branka: 11. a 31. Köhler, 21. a 40. Koukal, 30. a 47. Červený, 43. Cingel - 12. a 32. Gerhát, 44. Trávníček.

Reklama

Související témata: