Hlavní obsah

Liberec - Zlín 7:0Tygři spustili ve druhé třetině kanonádu a Zlín odjel s debaklem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Ordoš 1 : 0
31. Jašek 2 : 0
34. Lakatoš 3 : 0
35. Bližňák 4 : 0
37. Šmíd 5 : 0
41. Bakoš 6 : 0
48. Lakatoš 7 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Liberce vyhráli v nedělním utkání 42. kola extraligy nad Zlínem vysoko 7:0. Severočeši rozhodli o vítězství pětigólovou smrští ve druhé třetině, dvěma trefami se blýskl Dominik Lakatoš. Gólman Roman Will udržel potřetí v sezóně nulu.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brankář Liberce Roman Will udržel v duelu se Zlínem čisté konto

Článek

V první třetině měl Liberec více ze hry, častěji držel kotouč, ale větší šance měl Zlín. V polovině úvodního dějství zastavil Will střelu Fořta, která směřovala do napůl odkryté branky. Domácí kontrovali šancí Kvapila, který se proti Kašíkovi na brankovišti tváří v tvář neprosadil.

V jediné přesilovce domácích v první třetině pak měli paradoxně obrovskou šanci hosté. Přečíslení dvou na jednoho zakončil z první Šťastný, ale Will předvedl fantastický zákrok.

Do druhé třetiny vstoupili aktivněji domácí a v 25. minutě začal kanonádu Ordoš, který pohotově dorazil Bližňákovu střelu. V polovině utkání využil svou rychlost Jašek, dostal se za obranu hostí a mazácky si vychutnal Kašíka bekhendovým zakončením mezi betony.

Domácí neustávali v tlaku. Ve 34. minutě tvrdě pálil Jánošík, Kašík zareagoval, ale vyražený puk doklepl do branky Lakatoš. O minutu později vstřelil po Kvapilově přihrávce stý gól Bílých Tygrů v letošním ročníku Bližňák. Ve 37. minutě se prosadil také obránce Šmíd a Kašíka vystřídal Štůrala.

Po 45 vteřinách třetí třetiny se Liberec znovu radoval. Na brankovišti si vychutnal Štůralu Bakoš a překonal jej kličkou mezi betony. Will poté ve spolupráci s Jánošíkem zlikvidoval velikou šanci Robertse Bukartse. Ve 48. minutě vybojovali Bílí Tygři puk v útočné třetině a po Jaškově přihrávce dovršil skóre Lakatoš. V závěrečných minutách se pak Bílí Tygři soustředili na obranu a čisté konto pro Willa.

42. kolo hokejové extraligy
Bílí Tygři Liberec - Aukro Berani Zlín 7:0 (0:0, 5:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 25. Ordoš (M. Kvapil, Bližňák), 31. Jašek (Lakatoš), 34. Lakatoš (Jánošík, Jašek), 35. Bližňák (M. Kvapil, Ševc), 37. Šmíd (Vantuch, J. Vlach), 41. Bakoš (L. Krenželok), 48. Lakatoš (Jašek, Šmíd). Rozhodčí: Pešina, M. Petružálek - J. Ondráček, Špůr. Vyloučení: 1:2. Bez využití. Diváci: 5638.
Liberec: Will - Pyrochta, Ševc, Jánošík, Derner, Maier, Šmíd - Bakoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Ordoš, Bližňák, M. Kvapil - Lakatoš, Redenbach, Jašek - D. Špaček, Vantuch, J. Vlach. Trenéři: Pešán a Mlejnek.
Zlín: Kašík (37. Štůrala) - Ferenc, Freibergs, Nosek, Padrnos, Řezníček, Valenta - D. Šťastný, Fořt, Roberts Bukarts - Okál, Honejsek, O. Veselý - Kubiš, P. Sedláček, Klhůfek - Fryšara, Popelka, Illo. Trenéři: R. Svoboda a M. Hamrlík.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice