Hlavní obsah

Chomutov - Liberec 2:1 PPDietz rozhodl v prodloužení o výhře Chomutova nad Libercem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
32. Růžička 1 : 0
52. Krenželok 1 : 1
61. Dietz 2 : 1
Záznam online reportáže

Chomutov

Hokejisté Chomutova porazili ve 46. kole extraligy Liberec 2:1 v prodloužení a doma tak vyhráli potřetí za sebou. Utkání rozhodl v čase 60:18 obránce Stanislav Dietz. Piráti jsou v tabulce i nadále dvanáctí, na desátou Spartu ale ztrácí jen dva body. Liberec je devátý.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Potyčka před libereckou brankou, zprava Vladimír Růžička z Chomutova, Ladislav Šmíd z Liberce, Jakub Sklenář z Chomutova a brankář Liberce Roman Will.

Článek

Oba týmy bojují o účast v předkole play off a na hře to bylo vidět. Po vyrovnaném úvodu dvakrát nebezpečně střílel obránce Mrázek, branku Willa však netrefil. Libereckého gólmana poté nepřekonal ani Koblasa.

Ve druhé polovině první třetiny převzali iniciativu hosté, ani oni však nedokázali otevřít skóre. Čekání na první branku neukončila ani první přesilovka Tygrů. Lukeše na druhé straně nepřekonal z brejku Redenbach.

Ve 28. minutě během oslabení ujel do brejku Huml, Willa však také nepřelstil. Oporu Pirátů to ale dlouho mrzet nemuselo, ve 32. minutě totiž posunul domácí do vedení do sestavy se navrátivší Růžička.

Zvýšit náskok Chomutova mohl v další přesilovce Knot, trefil však jen tyč. V závěru druhé třetin neproměnili rychlý protiútok Lauko s dorážejícím Dietzem. Přečíslení ve 44. minutě nevyužili ani Smejkal s Koblasou.

Šance si však vypracovali i hosté. Lakatošova střela se otřela o tyč, následně v dobré pozici nepřesně zakončoval Kvapil. Jedinečnou šanci vyrovnat měl Liberec při vyloučeních Růžičky a Smejkala, přesilovku pět na tři sice hosté nevyužili, ale pět sekund po návratu prvního provinilce na led skóroval v klasické početní výhodě Krenželok. O vítězi se tak rozhodlo v prodloužení, které ukončil již po 18 sekundách po Koblasově přihrávce Dietz.

Piráti Chomutov - Bílí Tygři Liberec 2:1 v prodl. (0:0, 1:0, 0:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 32. V. Růžička ml. (Sklenář), 61. Dietz (Koblasa) - 52. L. Krenželok (Redenbach, Pyrochta). Rozhodčí: Pešina, Bejček - L. Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 5:4, navíc Koblasa (Chom.) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 3838.
Chomutov: Š. Lukeš - Valach, Grman, Flemming, Dietz, Knot, J. Mrázek, T. Dvořák - Vondrka, Smejkal, Koblasa - Skokan, V. Růžička ml., Sklenář - Hlava, Huml, Poletín - Chlouba, Šťovíček, Lauko. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.
Liberec: Will - Pyrochta, Derner, Kolmann, Šmíd, Maier, Jánošík - Bakoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Ordoš, Bližňák, Kvapil - Lakatoš, Redenbach, Jašek - J. Stránský, J. Vlach, Dlouhý. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín