Hlavní obsah

Hradec Králové - Sparta 4:1Mountfield zlomil Spartu dvěma góly za čtrnáct vteřin

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Červený 1 : 0
11. Buchtele 1 : 1
18. Pavlík 2 : 1
40. Džerinš 3 : 1
Záznam online reportáže

Hradec Králové

Hokejisté Hradce Králové porazili ve 46. kole extraligy Spartu 4:1 a přiblížili se vedoucí Plzni na sedm bodů. Domácí zlomili odpor Pražanů na konci druhé třetiny, kdy se dvakrát prosadili v rozmezí čtrnácti vteřin. Východočeši porazili Spartu za tři body poprvé v sezóně, doma vyhráli popáté v řadě. Hosté prohráli potřetí v řadě, i nadále jsou ale v tabulce desátí.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Radost hradeckých hráčů z gólu - ilustrační foto.

Článek

Hosty mohl v 7. minutě poslat do vedení reprezentant Řepík, jeho střelu po ledě ale vykopl betonem Pavelka. Hradecká dvojka opět dostala šanci od první minuty, protože Rybár je stále nemocný. Do vedení se i proto dostali domácí. V 9. minutě Graňák našel dlouhou přihrávkou Koukala, který kombinaci ještě vylepšil nahrávkou Červenému. Útočník Mountfieldu střílel prakticky do prázdné branky.

Hostům se ale podařilo vyrovnat, když Pavelkovo zaváhání využili Řepík s Buchtelem a Sparta srovnala dokonce v oslabení. Další přesilovka však už Hradci vyšla: V 18. minutě se tvrdou ranou prosadil obránce Filip Pavlík.

Druhá třetina byla hodně bojovná. Blíže ke gólům měli domácí, jenže Bergrův pokus zastavila tyč a po Zigově střele po ledě se vytáhl gólman Laco, který dostal po delší době přednost před Aittokalliem.

Přesto dění ve druhé části nakonec řádně ovlivnilo skóre. Vše se událo v poslední minutě. Jedenačtyřicet sekund před koncem Cingel přihrál Džerinšovi, který zamířil mezi Lacovy betony. Pro Spartu to byla rána, již navíc o čtrnáct vteřin později umocnil Látal, který zvládl blafák do bekhendu.

Ve třetí třetině mohla Sparta snížit, ale ve 48. minutě chytil Pavelka nebezpečnou Buchteleho dorážku a od té chvíle Hradec držel soupeře na distanc a kontroloval tříbodovou výhru.

46. kolo hokejové extraligy:
Mountfield Hradec Králové - HC Sparta Praha 4:1 (2:1, 2:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 9. Červený (Koukal, Graňák), 18. F. Pavlík (Džerinš, Graňák), 40. Džerinš (Cingel, Zámorský), 40. M. Látal - - 11. Buchtele (Řepík). Rozhodčí: Bulanov (Rus.), Kika - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 5902.
Hradec Králové: J. Pavelka - Zámorský, Gregorc, F. Pavlík, Graňák, Pláněk, Rosandič - Köhler, Džerinš, Cingel - M. Látal, Koukal, Červený - Berger, Dragoun, Šimánek - Vopelka, Kukumberg, Zigo. Trenéři: V. Sýkora, P. Hynek a T. Martinec.
Sparta: J. Laco - Z. Michálek, T. Pavelka, J. Mikuš, Kalina, T. Voráček, Ďaloga - Forman, Pech, Klimek - Řepík, Černoch, Buchtele - Jarůšek, P. Vrána, Kudrna - Uher, Reichenberg, Kumstát, od 41. navíc Rousek. Trenéři: F. Výborný, Rulík, J. Nedvěd a Janeček.

Reklama

Související témata: