Hlavní obsah

Při černé sérii by nám nepomohl ani Dominátor z Nagana, říká litvínovský gólman Kantor

Litvínov

Už poněkud méně chmurná nálada, než ještě před týdnem zřejmě panuje v hokejovém Litvínově. Tým Vervy sice setrvává na posledním místě tabulky extraligy, ale hra i výsledky z uplynulých dvou kol jsou přece jen malým zábleskem před baráží o udržení mezi elitou. „Zlepšujeme se,“ míní gólman Pavel Kantor, na němž leží tíha zodpovědnosti v brance při absenci momentálně zraněného Michaela Petráska.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Brankář Litvínova Pavel Kantor inkasuje gól.

Článek

Jak byste charakterizoval počínání mužstva při nedávné černé sérii třinácti porážek v řadě?

Výsledky nebyly dobré. Dostávali jsme hodně gólů. A co jsme předváděli v jednu dobu, tak tehdy by nám nepomohl asi ani Dominátor Dominik Hašek s výkony z Nagana. Byla to otřesná bilance. Ale mám dojem, že se postupně zlepšujeme. Přicházejí i body. Urvali jsme čtyři za poslední dvě kola a chytá se mi lépe.

Ze dna tabulky ale máte značný čtrnáctibodový odstup od dvanáctého místa, které zaručuje vyhnutí se baráži. Chystáte se už vnitřně na boj o záchranu?

Ta propast je bohužel hrozně velká. A to je moc zásadní rozdíl na to, abychom se na dvanáctou příčku nějak dotáhli. Přitom vnímáme, že všechny týmy v extralize mají výborné hokejisty. Třeba Mladá Boleslav je právě dvanáctá a na hraně předkola play off i s hráči jako je Klepiš. Extraliga je opravdu těžká, ať hrajeme s kýmkoli.

Zdolali jste Mladou Boleslav v prodloužení a Chomutov po samostatných nájezdech.

V prodloužení a při penaltovém rozstřelu je to loterie a o štěstí. Před zápasem v Chomutově jsme se dívali na video, co by mohli Chomutovští dělat. Ale při zápase člověk reaguje intuitivně. Kluci dali v nájezdech dva góly, já jsem žádný nedostal a vyhráli jsme.

Co říkáte na hru obrany?

Myslím, že už hrajeme lépe dozadu. Snad se od toho odrazíme k lepším výsledkům.

Momentálně vám patří pozice litvínovské brankářské jedničky. Co to pro vás znamená?

Petrásek laboruje s lehčím zraněním a takhle to vyplynulo. Trojici s námi tvoří Kuba Soukup a máme perfektní vztahy. Cítím se lépe než dříve, je to v pořádku. Možná je pro nás škoda, že nastala olympijská přestávka a že se liga přerušila.

Reklama

Související témata: