Hlavní obsah

Dost vytížený brankář Hübl

PRAHA

Při zranění brankářů Fialy a Altrichtra musel Litvínov povolat z Kadaně 23letého Jaroslava Hübla. V extralize debutoval už v říjnu 2002, ale většinou jen střídal při rozhodnutém stavu. Nyní však pomohl udržet vítězství proti Liberci, když chytil trestné střílení Podkonickému a zářil pak i v Karlových Varech, kde konečně odchytal celý zápas a 41 zásahy pomohl k bodovému zisku.

Článek

"Mám rád takové vyhrocené situace, alespoň se uvolní adrenalin," usmál se vytížený Hübl, jenž mezi extraligovými starty stihl za Kadaň i sobotní prvoligové utkání s Mladou Boleslaví. Dnes ho čeká další vystoupení v nejvyšší soutěži za Litvínov proti Plzni. "Prožívám opravdu perné dny, stihnu jen chytat, cestovat a spát," přiznal syn někdejšího litvínovského útočníka.

"Není to pro nás jednoduchá situace, když hned v úvodu sezóny musíme nasazovat třetího brankáře. Altrichter čeká na vyšetření kolena magnetickou rezonancí, fit ještě není po letních zdravotních problémech ani Fiala a Hübl tak vlastně naskočil do rozjetého vlaku. Zvládl to chladnokrevně a mužstvo podržel. Cením si ale i obětavosti všech jeho spoluhráčů," řekl trenér Václav Sýkora.

Reklama

Související témata: