Hlavní obsah

Pět zlínských vítězství nečekal ani trenér

PRAHA

Z pěti vítězství, která vysadila hokejisty Hamé do čela extraligové tabulky, je překvapen i zlínský trenér Ernest Bokroš. Tak vynikající vstup do soutěže nečekal a vůbec by ho nenapadlo, že jeho tým zůstane jako poslední bez porážky. "Před sezónou se kádr dost omladil a moje pocity z přípravy, kterou narušila zranění, byly rozporuplné," přiznává Bokroš.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto.

Článek

"Nevěděl jsem, jak dokážeme extraligu rozjet a co s námi udělají těžká utkání se Slavií či v Pardubicích. Kluci v nich ale obstáli velmi dobře," přiznává kouč, jehož potěšilo maximální nasazení celého mužstva v úvodu sezóny. "Hráči si uvědomili důležitost dobrého začátku, s dobrými výsledky našli pohodu a prodávají to na ledě, kde hrají s chutí. Výkon nestojí na jedincích, důležitá je dobrá práce celého týmu, ať už v útočení nebo bránění a výborně chytá Murín. Pro nás všechny je ta vítězná série příjemné překvapení," uvádí Bokroš.

Mužstvo praktikuje účinný hokej založený na dobré obraně už od středního pásma. S podobnou taktikou Zlín došel před dvěma lety až k titulu. "Nelze srovnávat, stojíme teprve na začátku zřejmě hodně vyrovnané extraligy. Vzadu to musí fungovat, to je jasná podmínka, náš dobrý herní projev ale není jen o defenzívě. Dali jsme v pěti zápasech sedmnáct gólů, s tím se nemůže pochlubit žádný jiný celek v tabulce," řekl trenér.

Zraněný kapitán

Zlín nezabrzdilo ani zranění kapitána Okála, jenž bude po operaci minimálně šest týdnů mimo hru. V neděli proti Znojmu se už na jeho místě v Čechově útoku objevil poprvé po zranění kolena Mokrejš. "Šlapou nám všechny čtyři pětky, dostávají rovnocenný prostor a osvědčují se i mladíci jako Balán nebo Pšurný, kteří nezklamali moji důvěru," uvažuje Bokroš, jenž si pochvaluje i přínos dočasných slovenských posil Sekeráše a Tomíka.

Trenér už jim v žertu říkal, ať zůstanou ve Zlíně celou sezónu, jenže od poloviny října mají smlouvu v Malmö. "Jejich krátké angažmá bylo určitým rizikem, ale zatím se stoprocentně vyplácí a po dobrém rozjetí sezóny se nám na ta dvě místa lépe zapracují mladí," říká kouč.

"V kabině je znát, že výrazný bodový příděl nabízí klid a do utkání nejdeme pod tlakem, ale spíš s tím, že máme nahráno. Když nemusíte vyhrát, to se pak vítězí snadněji," tvrdí na internetové stránce klubu autor vítězné branky proti Znojmu, útočník Jaroslav Kristek.

Hráči si víc věří

"Měli jsme hodně tvrdou letní přípravu a ve skrytu duše doufali, že by nám mohl začátek sezóny vyjít. Cítíme se fyzicky výborně připraveni a psychiku i sebedůvěru pak zlepšuje každá výhra," doplňuje Kristek. "Hráči teď plují na velké vlně, ale nesmí propadnout předčasné euforii, kdybychom na pár zápasů polevili, určitě by se to vymstilo," upozorňuje trenér.

Zlín v tomto týdnu čekají dvě vystoupení venku. "Nerozlišujeme, zda hrajeme na cizím nebo vlastním kluzišti. Již v úterý se představíme na Kladně, potom v Plzni a chtěli bychom na obou stadiónech rozšířit bodovou sbírku. V neděli pak přijde šlágr pro naše fanoušky, přijede Sparta a proti ní myslíme rovnou na plné vítězství," říká odhodlaně Bokroš.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články