Hlavní obsah

NEPOUŽÍVAT!!!!!!! ON-LINE NEFUNGUJE!!!!!!

PRAHA

Hokejisté mistrovské Sparty budou chtít v úterý napravit před vlastním publikem proti Pardubicím pošramocenou reputaci a posunout se z předposledního místa tabulky. Ještě hůře jsou na tom Vítkovice, které mají na kontě jediný bod a pokud nezaberou proti rozjetým Karlovým Varům, bude podle všeho pozice hlavního trenéra Miloše Holaně výrazně ohrožena.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Hokejisté Sparty chtějí bodovat proti Pardubicím.

Článek

Sparťané se představí před vlastním publikem potřetí za sebou. V úterý sice dohnali s Litvínovem čtyřbrankovou ztrátu, ale prohráli po samostatných nájezdech. V neděli podlehli Pražané Kladnu 2:5. "Musíme se vrátit zpátky na zem a uvědomit si, co nám v minulém ročníku přinášelo úspěch," řekl ČTK trenér František Výborný. Do sestavy se mu vrací po jednozápasovém trestu Hlaváč, otazník visí nad startem Vopata, který ještě nemá dořešenou pojistku.

Ani Pardubice nejsou po povedeném startu do soutěže v ideálním rozpoložení, protože dvakrát za sebou nedaly gól. Rezultovaly z toho porážky se Zlínem po nájezdech a v Plzni v běžné hrací době. "Chceme se vrátit k naší hře. To znamená jednoduše a přímočaře se tlačit do branky. Chytit se bude chtít Sparta i my," podotkl kouč Miloš Říha, který žádá po pěti desetiminutových trestech ve dvou zápasech od svých svěřenců větší disciplínu. Mimo hru je stále distancovaný Píša, na marodku přibyl k Cetkovskému a Čechovi se zlomenou rukou Mrázek.

Ve Vítkovicích mají nůž na krku i hráči

Vítkovice prožívají krizi. Tým s ambicemi se krčí bez výhry na chvostu tabulky a pod trenérem Holaněm se chvěje křeslo. Další nezdar v utkání s Karlovými Vary by ho z něj pravděpodobně smetl. "Děláme vše pro to, abychom v úterý už konečně zabrali. Především nesmíme dělat takové množství školáckých chyb, ale ty pramení i z toho, že mužstvo je psychicky dole. Věřím, že jakékoliv vydřené vítězství by nás nastartovalo," pravil Holaň. Nůž na krku mají i někteří hráči, jimž vedení klubu vyčinilo za špatné výkony. Zraněný je obránce Mocek.

Karlovy Vary jsou vedle vedoucího Zlína jediným celkem, který ve všech pěti kolech bodoval. "Budeme se snažit naší sérii prodloužit. Vítkovice jsou ve složité situaci a budou se chtít chytit. Jsou ale pod psychickým tlakem a to může být naše výhoda," prohlásil asistent trenéra Václav Baďouček.

Slavia hodlá proti Třinci bodovat

Slavia sice má k dobru vzájemné utkání se Spartou, ale 12. pozice také neodpovídá ambicím klubu. "Potřebujeme stoprocentně bodovat. Naše zápasy s Třincem jsou však vždy vyrovnané," varoval asistent Jiří Kalous, který čekal do neděle na první výhru v sezóně, ale Vítkovice rozdrtil 6:1. Třinec se na Slavii představí poprvé od vypjaté čtvrtfinálové série z loňského play-off. Emoce tehdy podnítil střet obránce Frola se Sobotkou, ale Oceláři už na minulost nemyslí.

Kladno se během minulých dnů chytlo, vyhrálo ve Vítkovicích v prodloužení a další cenný skalp získalo na Spartě. Nyní bude chtít Rabat potvrdit vzestupnou formu proti vedoucímu Zlínu. Mimo hru je stále obránce Evan. Hráči Hamé budou hájit svou pozici jediného neporaženého týmu a nerozlišují, zda hrají doma, či venku. Minimálně měsíc se musí obejít bez zraněného kapitána Okála, otazník visí nad stratem Galvase a Lešky.

Litvínov sbírá body po těsných výsledcích, v neděli v Karlových Varech nakonec podlehl v prodloužení. Proti Plzni už budou mít Severočeši k dispozici útočníka Brandu, nad účastí beků Lukáše Poživila a Punčocháře visí otazník. Nadále bude chybět gólman Altrichter a při absenci Radka Fialy se do branky opět postaví z Kadaně zapůjčený Hübl, jemuž bude krýt záda chomutovský Horčička. Na plzeňské marodce jsou stále Kracík s Trnkou, po šrámech z neděle je nejistý start u Cartelliho a Fabuše.

Zranění obránci Vsetína

Vsetín řeší před utkáním s Českými Budějovicemi problémy v zadních řadách. Fit nejsou Bolf, Bobček, Galvinš ani Horák a je možné, že ani jeden ze zraněné čtveřice nebude trenérům k dispozici. Jihočeši si uvědomují sílu Vsetína, který doma porazil Spartu, otočil zápas s Třincem a odehrál v neděli i vyrovnanou bitvu s Libercem. Mimo hru jsou stále Kutlák a Nedorost, do sestavy se naopak vrací Sailer.

Znojmo po sérii tří výher v neděli podlehlo na ledě vedoucího Zlína 1:2, ale na domácím ledě by i proti Bílým Tygrům rádo udrželo stoprocentní bilanci. Liberec ale touží po prvních bodech venku. "Otočili jsme doma zápas se Vsetínem. Doufám, že se mužstvo zvedne a konečně na hřišti soupeře nějaké body získáme. Znojmo je ale ve formě a hraje velmi dobře," prohlásil trenér Josef Paleček. Počítat nemůže s nemocnými Čuttou a Čermákem, po zranění se vrací do sestavy Holub.

Hokejová extraliga on-line na Sport.cz - 6. kolo:
17:00Vsetín - České Budějoviceon-line
Vítkovice - Karlovy Varyon-line
17:30Znojmo - Liberecon-line
Litvínov - Plzeňon-line
Kladno - Zlínon-line
18:00Sparta Praha - Pardubiceon-line
19:00Slavia Praha - Třinecon-line

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín