Hlavní obsah

Trenér Plzně se při častém vylučování cítil úředníkem

Sto jedna trestných minut rozdal sudí Mikula na litvínovském ledě a navíc ještě vyloučil plzeňské Krála a Adamského do konce zápasu. "Utkání přitom nevybočilo z běžného standardu tvrdosti. Někteří hráči pak nevědí, co si mohou dovolit," krčil rameny trenér domácích Václav Sýkora.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Hokejisté Plzně - foto archív.

Článek

Veškeré herní záměry jsou během takového zápasu rozbité. "Pořád jen hledáte složení pro přesilovky nebo oslabení a trenér se mění v úředníka, který posílá na led zrovna toho, kdo není na trestné lavici. Rozhodčí nesmíme kritizovat, ale hokejisté se nebaví o nikom jiném," doplnil plzeňský kouč Marek Sýkora.

"Řada hráčů se nedostane vůbec do hry, jiní jsou kvůli častému nasazování do zápasu zase přetížení. To se mi z trenérského hlediska vůbec nelíbí," pokračoval trenér hostů a litoval, že jeho tým nedokázal čelit litvínovské hře v početní výhodě.

Domácím sice chyběl Benda, další elitní útočník Kubinčák pak odstoupil ze hry po faulu Adamského, ale Chemopetrolu pomohly k vítězství dva góly Daniela Brandy. "Minulé kolo jsem nehrál, o to větší jsem měl chuť do hry. Těší mě hlavně povedené sólo v oslabení," usmál se Branda.

"Pozitivem jsou i výkony gólmana Hiibla, jenž se bleskově zabydlel v extralize," uvedl litvínovský kouč, který může příště už nasadit i posilu do obrany.

Třicetiletý Angel Nikolov se v klubu domluvil na smlouvě do konce sezóny. "Čekal jsem na nabídku ze zahraničí, když ale žádná solidní nepřišla, soustředím se na Litvínov," řekl Nikolov ke svému návratu do klubu po pěti letech. "Nebude problém naskočit, hodně kluků znám, od léta tu trénuji."

Reklama

Související témata: