Hlavní obsah

Kutlák čtyři body za zápas v kariéře nepamatuje

PRAHA

Českobudějovický hokejový obránce Zdeněk Kutlák prožil proti Litvínovu ofenzivně nejpodařenější zápas ve své extraligové kariéře. Mountfieldu pomohl do čela extraligy čtyřmi body za dvě branky a stejný počet asistencí. Takovou bilanci měl v letošním ročníku zatím jen sparťan Jaroslav Hlinka, který zazářil v úterý proti Pardubicím.

Článek

"Dva góly v utkání jsem dal jednou při působení v Americe, ale čtyři body za zápas jsem ještě neměl. Do dneška jsem udělal maximálně tři," řekl po utkání novinářům Kutlák, který se v letech 2000 až 2004 snažil prosadit v NHL do kádru Bostonu, ale působil převážně na farmě v Providence.

Ideální sestava 7. kola hokejové extraligy podle Sport.cz: Málek (Plzeň) - Němec (Karlovy Vary), Kutlák (České Budějovice) - Irgl (Vítkovice), Burger (Vítkovice), Matějovský (Plzeň).

Člen stříbrného týmu na letošním mistrovství světa v Rize odehrál kvůli angíně v tomto ročníku jen čtyři duely a měl na kontě jedinou asistenci. "Letos jsem už měl nějaké šance, ale třeba v Liberci jsem nedal, když jsem byl sám před bránou. Také v minulém kole ve Vsetíně jsem jel sám na bránu, ale napálil jsem to přímo do gólmana," uvedl Kutlák.

Pochvaloval si, že se mu dařila spolupráce s útočníkem Václavem Nedorostem, jehož minulý týden trápilo zranění. "Oba jsme minulý týden odpočívali. Poté jsme se snažili dotrénovat nucenou pauzu a dnes to na ledě bylo perfektní," dodal.

Liberečtí hokejisté převedli podruhé za sebou svým fanouškům v extralize dramatický obrat. V neděli prohrávali se Vsetínem 1:3 a nakonec se radovali z výhry 4:3. V pátek měla v Tipsport Areně ambiciózní Slavia dokonce čtyřbrankový náskok, ale Bílí Tygři opět vytěžili tři body. Právě v utkání s Valachy hledali liberečtí hráči inspiraci a boj do konce nevzdávali.

"I když jsme po dvou třetinách prohrávali o tři góly, říkali jsme si v kabině, že to ještě můžeme zkusit. Vzpomněli jsme si na zápas se Vsetínem, kdy jsme dali v závěru druhé třetiny za 20 vteřin dva góly. A skoro podobně to vyšlo dnes na začátku třetí třetiny," řekla novinářům slovenská opora Bílých Tygrů Ĺubomír Vaic. "V závěru zápasu mně připadalo, že slávisté jsou poněkud unavení."

Liberec má ambice na nejvyšší příčky, ale zatím vyhrává jen doma. Ze hřišť soupeřů přivezl jen bod, a proto byli Severočeši před dnešním duelem v nelehké situaci. "Zápas se Slavií jsme brali jako velmi důležitý. Jak jí, tak i nám se začátek sezony nevydařil podle představ. Věděli jsme, že když prohrajeme, budeme hodně dole," dodal Vaic.

O vítěznou branku se postaral v 53. minutě obránce Martin Hlavačka. "Spoluhráč Víšek vybojoval puk za brankou a čekal jsem, že před ni bude přihrávat. Puk se ke mně dostal, tak jsem vypálil a dopadlo to dobře," popsal situaci Hlavačka. Žádná bouřka v kabině se podle něj po druhé třetině nekonala.

"Trenéři se nás snažili spíše motivovat a nabádali nás, ať hodně bruslíme a hrajeme pokud možno dopředu. Slavii jsme v poslední části do naší třetiny, až na závěrečné minuty, skutečně příliš nepouštěli," dodal.

Reklama