Hlavní obsah

Znojmo nedobyli ani hokejisté Českých Budějovic

Hokejisté Znojma udrželi v extralize domácí neporazitelnost, když zdolali Mountfield České Budějovice 4:3 v prodloužení. Hosté přitom v průběhu zápasu vedli o dva góly.

Článek

České Budějovice zahájily jako lídr tabulky zápas zostra a hned ve 2. minutě útočník Vak najížděl sám na znojemskou branku, na Trvaje ale nevyzrál. O chvíli později hosté promarnili 96 vteřin dlouhou přesilovku pět na tři, ale v 9. minutě už udeřili, když Šimánek střelou z dálky zaskočil Trvaje.

Inkasovaný gól domácí nakopl a Orli zatlačili Budějovice do defenzivy. Střely Erata i Berouna však ztroskotaly na brankáři Turkovi a Růžička mířil těsně vedle. Znojmo se přece jenom prosadilo při přesilovce v 17. minutě, kdy od modré čáry napřáhl obránce Bičánek a jeho střela propadla Turkovi mezi betony. Domácí radost ale netrvala dlouho. O necelou minutu později na druhé straně znovu z dálky přesně zamířil Veselý. Za 21 sekund už bylo vedení hostů dokonce dvougólové, když Brabencovo nahození od mantinelu před Trvajem šikovně tečoval Nedorost. Znojemský brankář pak zamířil na střídačku, vzápětí si však svůj odchod rozmyslel.

Ve druhé půlce prostředního dějství začali znovu přebírat iniciativu Znojemští, kteří postupně sevřeli soupeře silným tlakem. Turek dokázal zasáhnout proti pokusům Vaškoviče a Růžičky, pouhou sekundu před sirénou ale nedosáhl na dělovku Bičánka od modré čáry. Znojemský obránce tak svým druhým zásahem bleskově potrestal faul Brabence a vrátil svůj tým do hry.

V prodloužení rozhodl Dopita

Nápor nažhaveného domácího týmu pokračoval i po přestávce a po necelých dvou minutách jej navíc ještě zvýraznila dvojnásobná přesilovka. V té Orli rozpoutali před budějovickou brankou kolotoč, který přesně po třiceti vteřinách ukončil přesnou střelou zblízka Svoboda a vyrovnal na 3:3. Třetí využitá přesilovka posadila domácí tým na koně. Blízko k vedoucímu gólu měl útočník Erat, dorážkou ale trefil jen ležícího Turka.

V prodloužení měli šance oba soupeři, nakonec se ujala až domácí akce 33 vteřin před koncem. Erat z pravého křídla servíroval puk před branku, kde jej Dopita nadvakrát prostrčil do sítě.

Josef Jandač (České Budějovice): "Viděli jsme výborný hokej, hrálo se v obrovském tempu. O tom, že jsme neudrželi vedení 3:1, rozhodlo několik věcí. Klíčovým okamžikem byl domácí gól na 2:3 těsně před koncem druhé třetiny a pak z naší strany přísné oslabení tří proti pěti, které Znojmo využilo. Potom jsme mohli vyhrát i prohrát, šance se střídaly na obou stranách. V prodloužení už to bylo vabank, spadlo to tam Znojmu."

Jan Votruba (Znojmo): "Začátek z naší strany nebyl dobrý. Budějovice nás ve všem přehrávaly, dobře bruslily, napadaly a k ničemu nás nepustily. Pro nás bylo důležité, že první třetina skončila jen 1:3. Pak nám velice pomohl kontaktní gól do šatny, třetí třetina už byla vyrovnaná, k nám se přiklonilo štěstí. Pozitivní je, že náš výkon se v průběhu zápasu pořád zlepšoval."

Znojemští Orli - Mountfield České Budějovice 4:3 v prodl. (1:3, 1:0, 1:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 17. Bičánek (Pucher), 40. Bičánek (M. Růžička), 43. Svoboda (Pucher), 65. Dopita (Erat) - 9. Šimánek (Vak), 18. Veselý (Vydarený), 18. V. Nedorost (Brabenec). Rozhodčí: Homola - Guth, Rittich. Vyloučení: 7:7, navíc Sailer 10 minut. Využití: 3:0. Diváci: 3050.
Sestavy:
Znojmo: Trvaj - Němeček, Bičánek, Čakajík, Jareš, Kotaška, Mojžíš, Šmach - Svoboda, Pucher, M. Růžička - Erat, Dopita, Selingr - Beroun, Haman, Plášek - Harand, Kucharczyk, Vaškovič. Trenéři: Hořava a Votruba.
České Budějovice: Turek - Toman, Gřegořek, Mucha, Kutlák, Vágner, Vydarený - M. Hudec, V. Nedorost, Brabenec - Kotrla, V. Hübl, Sailer - Šimánek, Vak, Veselý - Gulaš, L. Květoň, Hřebejk. Trenéři: Jandač a Kupka.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice