Hlavní obsah

Závěr duelu Kladna s Plzní bude řešit disciplinární komise

PRAHA

Závěrem nedělního utkání 8. kola extraligy mezi Kladnem a Plzní se bude zabývat disciplinární komise Asociace profesionálních klubů ledního hokeje. V 55. minutě totiž sudího Radka Husičku zasáhla do hlavy plastová láhev a po zápasu si navíc hlavní rozhodčí vyslechl emotivní výstup trenéra Rabatu Zdeňka Müllera.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Ilustrační foto

Článek

Husička se po zásahu lahví skácel na zem, ale utkání dopískal. "Nebyl zraněný, takže utkání dokončil. Je to první možnost postupu. Uvedl všechno do zápisu, takže bude mít případ dohru u disciplinární komise," řekl v pondělí šéf komise rozhodčích Pavel Halas.

Šéf extraligy i disciplinární komise Stanislav Šulc pro hokej.cz potvrdil, že se případ bude řešit. "Jestliže se něco takového stalo, je to vždycky pobídkou k disciplinárnímu řízení. Už máme k dispozici zprávu delegáta, kde byl incident popsán. Rozhodčí Husička ho navíc zmínil v zápise," citoval server Šulce. "Jakmile budeme mít pohromadě veškeré informace, rozhodneme," dodal.

Disciplinárka bude zřejmě řešit i výstup kouče Müllera. "Při odchodu do kabin na mě trenér domácích Zdeněk Müller křičel: Ty už si tady nezapískáš!" napsal do oficiálního zápisu Husička. "Na první pohled to vypadá, že oddíl nezajistil dostatečnou pořadatelskou službu. Bližší podrobnosti ale ještě nemáme, víc budeme moci doplnit po zasedání disciplinární komise," dodal Šulc.

Reklama

Související témata: