Hlavní obsah

Drama po základní části střídá play off. Dva týmy skončí v předkole

Vydatný předkrm v neděli skončil, je tu další díl hokejového menu. Šest extraligových týmů má týdenní pauzu, čtyři v úterý zahájí boje v předkole Generali play off. Mužstva od sedmého do desátého místa po základní části svedou boj o postup do čtvrtfinále. Duely na tři vítězné zápasy čeká Liberec se Spartou a Olomouc se Zlínem.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Postoupí Liberec do čtvrtfinále? Po základní části má v předkole nejlepší pozici.

Článek

Liberec - Sparta

Tygři skončili po základní části na sedmé příčce, Sparta prošla do předkola jako poslední, obsadila desáté místo. Mezi týmy byl v tabulce rozdíl pět bodů. Liberec měl skóre 132:138, Sparta140:150.

„Jsme rádi, že v předkole začínáme v domácím prostředí, a uděláme vše pro postup. Soupeře jsme nevyhlíželi. Při současné formě Pardubic, Zlína a Olomouce je Sparta stejně nepříjemným a těžkým soupeřem," citoval liberecký klub kouče Filipa Pešána.

Sparta si zajistila předkolo vyřazovacích bojů až v předposledním kole, trenér František Výborný byl už chvílemi z výsledků hodně nervózní, nakonec si mohl oddychnout. „Jsme rádi, že jsme se nemuseli nervovat až do posledního zápasu," přiznal zkušený obránce Zbyněk Michálek.

Program předkola Generali play off:
Úterý 6. března - 1. zápasy:
18:00 Liberec - Sparta
18:00 Olomouc - Zlín
Středa 7. března - 2. zápasy:
18:00 Liberec - Sparta
18:00 Olomouc - Zlín
Pátek 9. března - 3. zápasy:
17:30 Zlín - Olomouc
18:30 Sparta - Liberec
Sobota 10. března - případné 4. zápasy:
15:00 Sparta - Liberec
15:30 Zlín - Olomouc
Pondělí 12. března - případné 5. zápasy:
18:00 Liberec - Sparta
18:00 Olomouc - Zlín

Olomouc - Zlín

Kohouti skončili po základní části na osmé pozici, soupeř byl za nimi, a to o jediný bod. Olomouc v první části sezóny dosáhla na skóre 129:136, Zlín skončil po 52. kolech na skóre 121:140.

„V základní části jsme hráli pohledný a bojovný hokej. Mužstvo je stavěné na to, aby hrálo bojovný hokej, který soupeře bolí. S umístěním po základní části můžeme být relativně spokojeni. Nicméně čeká nás předkolo play off, ve kterém bychom chtěli dobrými výkony i výsledky navázat na relativně úspěšnou sezónu," věří svým hráčům olomoucký trenér Zdeněk Moták.

Morava proti Moravě. Jen jeden půjde dále. „Jsme rádi, že jsme postoupili do předkola, a chystáme se na soupeře. Když si vybavím, jaké byly prognózy před sezónou, kam nás všichni zařadili. Jsme rádi, že jsme dokázali, že nehrají jen jména. Náš tým má charakter a na ledě to ukázal," byl spokojený po 52 kolech zlínský kouč Robert Svoboda. Bude i po předkole?

První čtvrtfinálové zápasy jsou na programu 13. března. Série na čtyři vítězství rozehraje Třinec s Pardubicemi a Vítkovice s mistrovským Brnem. Plzeň a Hradec Králové čekají na soupeře z předkola.

Reklama