Hlavní obsah

Do Slavie přestoupil Hlavačka, na hostování přišel Čermák

Hokejisty pražské Slavie, kteří jsou po osmi extraligových kolech překvapivě poslední, ve středu posílili z Liberce obránce Martin Hlavačka a útočník Leoš Čermák. Jednatřicetiletý Hlavačka přišel do kádru úřadujících vicemistrů na přestup, Čermák bude ve svém bývalém klubu působit na hostování do 10. prosince. Uvedly to oficiální internetové stránky obou klubů.

Článek

Trenér a generální manažer Slavie Vladimír Růžička přiznal, že jedná o změnách v kádru po úterní domácí prohře se Spartou 2:6, která byla již šestou z posledních sedmi utkání. Hlavačka v tomto ročníku v šesti utkáních za Bílé Tygry vstřelil dvě branky, Čermák se v pěti duelech trefil jednou.

Hlavačka obleče dres i druhého pražského klubu, protože minulý ročník začal v dresu Sparty, odkud v průběhu sezóny zamířil do Liberce. "Během této doby se nám však nezapracoval mezi čtyři elitní beky. Martin za nás odehrál velmi dobré zápasy, střílel velmi důležité branky. Jsem přesvědčen o tom, že hráč jeho kvalit je ve čtvrté lajně nevyužitý," komentoval jeho přestup generální manažer Bílých Tygrů Ctibor Jech na klubovém serveru.

Odchozí nahradí mladíci

"Martinovi by navíc u nás na konci sezóny skončila smlouva a o další jsme ani nejednali. Proto jsme se rozhodli jeho místo uvolnit a dát místo mladším hráčům. Více prostoru tak dostane Rýgl a z juniorky se tlačí další hráči," doplnil Jech. Produktivní bek působil v extralize také v Karlových Varech, hrál i na Slovensku, ve Finsku za Ilves Tampere a ruskou Jaroslavl.

Čermák zamířil do Liberce na podzim 2003 právě ze Slavie. "Leoš má u nás dlouhodobou smlouvu a do budoucna s ním rozhodně počítáme. Doufáme, že se nám ve Slavii rozehraje k výkonům z předloňské sezony, na které rádi vzpomínáme. Od Leoše jsme před sezonou hodně očekávali a stále očekáváme," navázal Jech.

Loni v březnu trefil Čermáka pardubický Petr Koukal hokejkou do oka a osmadvacetiletý forvard se vrátil po vážném zranění na led až v listopadu. Bývalou formu však stále hledá. "V současné chvíli to nemá jednoduché. Nedaří se mu a my věříme, že by mu krátkodobá změna prostředí mohla pomoci. Ve Slavii by měl dostat hodně prostoru, trenér Růžička Leoše zná a věří, že jim pomůže pozdvihnout výkonnost," dodal Jech. Čermák přišel do Slavie v roce 2000 z prvoligové Třebíče a působil potom i ve Vítkovicích a ruském Novosibirsku.

Reklama

Související témata: