Hlavní obsah

Hradec uplatnil opci na gólmana Pavelku a útočníka Pavlíka

Hokejový brankář Jaroslav Pavelka a útočník Radovan Pavlík budou i nadále působit v Hradci Králové. Mountfield si jejich služby na příští sezónu pojistil využitím opce ve smlouvě. Uvedly to oficiální internetové stránky klubu.

Foto: David Taneček, ČTK

Ilustrační foto.

Článek

Čtyřiadvacetiletý Pavelka v této sezóně jako dvojka Patrika Rybára odchytal v extralize 13 utkání s průměrem 1,56 obdržené branky na zápas a s úspěšností zákroků 94,64 procenta. Udržel také dvakrát čisté konto. Celkem má v nejvyšší soutěži na kontě 18 zápasů s průměrem 1,99 gólu na utkání a s úspěšností 92,99 procenta.

"Jarda prokázal v této sezóně, že po několika prvoligových ročnících je schopen extraligu chytat a byl velmi příjemným překvapením. Proto bylo prodloužení kontraktu pouze formalitou a jsme rádi, že tady bude minimálně příští sezonu," řekl generální manažer hradeckého klubu Aleš Kmoníček.

Dvacetiletý Pavlík si v tomto ročníku připsal ve 27 duelech tři body za gól a dvě přihrávky. Celkem v extralize sehrál 97 utkání, vstřelil dvě branky a zaznamenal šest asistencí.

"Je jeden z mála našich mladých odchovanců, který se natrvalo usadil v extralize. Pevně věříme, že příští sezonu dostane více prostoru a prokáže ještě lepší výkonnost, potenciál na to rozhodně má," doplnil Kmoníček.

Reklama

Související témata: