Hlavní obsah

Gulaš sklidil ovace, ale výhru neslavil. Nemá cenu mít hlavy dole, burcuje Kindl

Když hlasatel v plzeňské aréně těsně před úvodní čtvrtfinálovou bitvou s Olomoucí představoval soupisku domácího týmu a na kostce se objevila podobizna útočníka Milana Gulaše, fanoušci v ochozech bouřili nadšením. Nejproduktivnější hráč základní části hokejové Tipsport extraligy se po více než měsíčních trablech s kolenními vazy znovu objevil v sestavě Škody, jeho návrat na led měl však pro něj trpkou příchuť. Západočeši podlehli houževnatému protivníkovi 2:3 po samostatných nájezdech.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Milan Gulaš z Plzně při samostatných nájezdech ani na druhý pokus brankáře Branislava Konráda z Olomouce nepřekonal.

Článek

„Rozhodly přesilovky, měli jsme jich dost a nebyli schopní z nich skórovat," posteskl si 32letý křídelník. „Navíc jsme si ještě moc neuvědomovali, že hrajeme play off. Musíme do toho dát ve druhém zápase mnohem víc," pokračoval.

Gulaš si v únorovém přípravném utkání s Finskem, které bylo pro českou reprezentaci generálkou před olympiádou v Pchjongčchangu, poranil vazy a hodně smolně přišel o start na turnaji. Prognózy hovořily o šestitýdenní pauze, jeho zdravotní stav mu však dovolil naskočit už do prvního čtvrtfinálového souboje.

V nájezdech se neprosadil

„Snažil jsem, co to šlo, abych byl v rámci možností připravený. V posledním týdnu se můj stav natolik zlepšil, že jsem se domluvil s doktory a trenéry, že do toho půjdu," přiznal Gulaš, na němž se v utkání dlouhá absence vůbec neprojevila. Ani jeden samostatný nájezd sice neproměnil, během duelu však hýřil aktivitou a ve třetí třetině připravil Jukubu Kindlovi vyrovnávací trefu na 2:2.

„Nemá cenu mít hlavy dole. Nikdo neříkal, že vyhrajeme 4:0 na zápasy, vůbec se v tomto utkání nesmíme hrabat," zdůraznil ostřílený bek poté, co Zbyněk Irgl v šesté sérii samostatných nájezdů završil svůj famózní střelecký koncert a zařídil Olomouci první bod v sérii.

Parta Martina Straky, jenž v základní části uštědřila Hanákům před vlastním publikem debakly 10:0 a 6:0, se o srovnání série pokusí v pátek od 17.30. Hrát se bude opět na západě Čech. „Doufám, že to tentokrát bude jiný zápas, do kterého vstoupíme o hodně lépe," přeje si Gulaš.

Vyhraje druhý čtvrtfinálový zápas play off Plzeň, nebo Olomouc?
Plzeň
64,6 %
Olomouc
35,4 %
Celkem hlasovalo 673 čtenářů.

Reklama

Související témata: