Hlavní obsah

Kanadský obránce Holland bude pokračovat v Pardubicích

Pardubice

Hokejový obránce Rhett Holland bude i v příští sezóně působit v extralize v dresu Pardubic. Čtyřiadvacetiletý Kanaďan uzavřel s Dynamem nový kontrakt. Holland přišel na východ Čech loni v srpnu na zkoušku a získal smlouvu.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva David Musil z Třince a Rhett Holland z Pardubic v pěstním souboji.

Článek

"Rozhodli jsme se prodloužit spolupráci s Rhettem Hollandem, protože nás přesvědčil, že patří do našeho širšího kádru. Rhett je typem obránce, který se v extralize moc neobjevuje. Je důrazným a tvrdým zadákem, jenž předvedl své přednosti i v play off," uvedl v tiskové zprávě předseda představenstva a generální manažer Dynama Dušan Salfický.

Holland před příchodem do Pardubic působil pět let na Michigan State University v NCCA a v ročníku 2016/17 sehrál i tři zápasy v ECHL za Idaho. Rodáka z Calgary v roce 2012 draftovala ve čtvrtém kole na 102. místě Arizona. V extralize sehrál včetně play off 38 utkání a připsal si čtyři body za dvě branky a stejný počet asistencí.

"Počítáme s tím, že bude v našem širším kádru, sezona může být náročná, proto chceme mít tým početnější. Rhett je pravák, takových obránců mnoho není, je perspektivním hráčem, domluvili jsme se i na jeho případném vytěžování ve WSM lize," prohlásil Salfický.

Hollandovi se v Pardubicích líbí. "První ročník v české extralize byl vynikající a cennou zkušeností pro můj hokejový rozvoj. V životě jsem nehrál před tak skvělými fanoušky, vrcholem bylo play off. Město a atmosféra v klubu jsou vynikající, proto jsem šťastný, že zde mohu pokračovat. Těším se na další sezonu v pardubickém dresu," uvedl Holland.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec