Hlavní obsah

Karlovy Vary - Litvínov 3:4Doudera zajistil v prodloužení výhru Litvínova v Karlových Varech

Karlovy Vary

Hokejisté Litvínova vyhráli v 5. kole baráže o extraligu na ledě Karlových Varů 4:3 v prodloužení a upevnili si druhé místo. Mají náskok dvou bodů právě před Energii i posledním Kladnem, rovněž na rozdíl dvou bodů se naopak přiblížili vedoucí Jihlavě. Zápas plný obratů rozhodl v čase 64:36 obránce Lukáš Doudera.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Brankář Litvínova Michael Petrásek v barážovém duelu

Článek

K podkrušnohorskému derby nastoupila obě mužstva s drobnými změnami v sestavě. Litvínovu chyběli Jánský a Černý, domácím Gríger. V úvodním dějství byla od úvodního vhazování aktivnější Energie, která si hned ve druhé minutě vynutila přesilovou hru. Soupeře v uzamkla v obranném pásmu, ale gólově se neprosadila.

V 11. minutě už ale otevřel skóre Kohout, který ujel hostující obraně, a přestože byl tísněn, překonal bekhendovou střelou Petráska. Za Severočechy v první třetině zahrozil pouze Gerhát.

Když v 25. minutě domácí Krejčí neprostřelil z mezikruží hostujícího gólmana, začal se vývoj utkání otáčet ve prospěch Litvínova. Nejdříve v 26. minutě Baránek, který v minulé sezoně hostoval v Karlových Varech, objel branku a nahozený puk si obránce Šenkeřík nešťastně srazil do vlastní sítě. Za 56 vteřin otočil stav Mikúš, který propasíroval puk pod betonem Novotného po Sörvikově střele.

Ve 43. minutě mohl zvýšit Trávníček, který po Plutnarově chybě nadvakrát nepřekonal karlovarského brankáře. Litvínov přitvrdil hru a domácí přehrával v osobních soubojích. V 50. minutě však udeřila Energie. Plutnarovo nahození tečoval za Petráska Vrdlovec, sudí si situaci ještě prověřili u videorozhodčího.

V 56. minutě se po povedené střele Krejčího dostali zase do vedení Západočeši. Za 97 sekund ale vynutil druhou brankou v utkání prodloužení Baránek, který z levého kruhu zužitkoval Hanzlovu přihrávku.

V prodloužení si Karlovarští vytvořili několik příležitostí, ale Litvínov vytěžil z minima maximum. Prostor k zakončení dostal opět na levém kruhu Doudera a rozhodl.

5. kolo baráže o hokejovou extraligu
HC Energie Karlovy Vary - HC Verva Litvínov 3:4 v prodl. (1:0, 0:2, 2:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 11. Kohout (Krejčí), 50. Vrdlovec (Plutnar, T. Rachůnek), 56. Krejčí (O. Beránek) - 26. Baránek (Sörvik, Matoušek), 27. J. Mikúš (Sörvik, M. Hanzl), 57. Baránek (M. Hanzl), 65. L. Doudera (Trávníček). Rozhodčí: Hejduk, Pražák - Brejcha, Pešek. Vyloučení: 1:3. Bez využití. Diváci: 5226.
Karlovy Vary: F. Novotný - Šenkeřík, Podlipnik, Plutnar, M. Rohan, Kovačevič, Krejčí - Flek, Balán, T. Rachůnek - Kohout, Kverka, Stloukal - Šafář, Skuhravý, Osmík - Vrdlovec, Tuominen, O. Beránek. Trenéři: Pešout a Mariška.
Litvínov: Petrásek - Baránek, Sörvik, Hunkes, Iberer, Z. Sklenička, Frolo, od 21. navíc L. Doudera - M. Hanzl, J. Mikúš, Marek Růžička - Gerhát, V. Hübl, F. Lukeš - Matoušek, Řehoř, Trávníček - Jícha, Válek, Jurčík. Trenéři: Šlégr, Weissmann, Skuhrovec a D. Stránský.

Reklama