Hlavní obsah

Cíl je jasný, dvakrát vyhrát, burcuje litvínovský útočník Gerhát

Litvínov

Klíčovou postavou hokejistů Litvínova v baráži je útočník František Gerhát. Zásadní měrou přispěl v 10. kole baráže k vítězství nad Jihlavou 3:2, když nedlouho před koncem vstřelil rozhodující gól. Litvínovští se tak posunuli na druhou příčku průběžné tabulky, zaručující po konečném 12. kole záchranu v extralize. Přesto ale na severu Čech dvě kola před koncem předčasně nejásají.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Litvínovští hokejisté František Gerhát (vlevo) a František Lukeš se radují z gólu

Článek

Co říkáte na současné postavení Litvínova v tabulce baráže?

Pořád je to kritická situace. Jsme sice druzí, ale potřebujeme ještě zvládnout oba zbývající zápasy. Nemůžeme si dovolit žádné zaváhání. Máme jasný cíl, dvakrát vyhrát.

Doma jste se v baráži zatím docela trápili. Proti Jihlavě jste ale ve třetí třetině prokázali nesmírnou vůli a odhodlání. Kde se to vás vzalo?

Bylo super, že jsme dokázali otočit utkání. Předtím se nám to doma dlouho nepodařilo. Konečně to byl Litvínov, jak si ho všichni pamatujeme. Snažili jsme se puk doslova dotlačit za brankovou čáru. Pár šancí stačil soupeř odvrátit, ale důsledně jsme šli za vítězstvím. Bylo to vidět na našem pohybu.

Teď míříte do Karlových Varů, kterým chybí k postupu do extraligy bod... Jak těžké je to nyní pro vás po psychické i fyzické stránce?

Je to strašné. Po každém zápase velké vypětí z ledu v kabině dlouho vydýchávám. Jsou to nervy. Zvlášť po utkáních, kdy to nebylo z naší strany nejlepší, se dostavily pocity, které bych nikomu nepřál. Teď už jde do tuhého, hrajeme o všechno. Musíme najít lehkost v zakončení a zbavit se nervozity. Nikdo nechce prohrát.

Reklama

Související témata: