Hlavní obsah

Extraliga začne později. Mistrovské Brno odstartuje nový ročník v Chomutově

Nový ročník hokejové extraligy začne v pátek 14. září. Mistrovská Kometa Brno se v prvním kole představí v Chomutově, nováček Karlovy Vary nastoupí v Olomouci.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Lukáš Krajíček (vpravo) z Třince v souboji s brněnským útočníkem Radimem Zohornou. Ilustrační snímek.

Článek

V domácím prostředí bude Kometa hrát poprvé v neděli 16. září, kdy se v repríze semifinále play off utká s Plzní. Energie oslaví návrat mezi elitu před svými fanoušky také v neděli a soupeřem jí bude Mladá Boleslav.

Nejvyšší soutěž bude rozehrána o týden později než loni. Hlavně proto, že v příští sezóně nejsou olympijské hry a program není tak exponovaný. "Začínáme později, což je jen dobře," řekl ČTK ředitel extraligy Josef Řezníček, který dnes rozlosování oficiálně zveřejnil.

Součástí kalendáře jsou tradičně přestávky na reprezentační turnaje, extraliga nekoliduje ani s termíny Ligy mistrů. "Standardně jsme museli dodržet jen termíny, kdy můžeme nejpozději začít a kdy skončit, což je týden před začátkem mistrovství světa," uvedl Řezníček.

Vedení extraligy při losu podle Řezníčka přihlédlo k obsazenosti arén podle informací od klubů a čtyři dvojice týmů nasadilo proti sobě. Ve stejný termín by tak doma neměly hrát Hradec Králové a Pardubice, Třinec a Vítkovice, Liberec a Mladá Boleslav i Plzeň a Karlovy Vary.

Program úvodu extraligy:
Pátek 14. září - 1. kolo:
Plzeň - Liberec
Pardubice - Vítkovice
Mladá Boleslav - Litvínov
Chomutov - Brno
Olomouc - Karlovy Vary
Sparta Praha - Hradec Králové
Zlín - Třinec
Neděle 16. září - 2. kolo:
Vítkovice - Sparta
Karlovy Vary - Mladá Boleslav
Třinec - Olomouc
Brno - Plzeň
Liberec - Pardubice
Hradec Králové - Chomutov
Litvínov - Zlín

Reklama