Hlavní obsah

Litvínov vyhrál ve Zlíně a potřetí za sebou bodoval naplno

ZLÍN

Hokejisté Litvínova zvítězili v 15. extraligovém kole na ledě Hamé Zlín 4:2 a potřetí za sebou se radovali z vítězství. Hosté vedli na stadionu Luďka Čajky o dvě branky, ale po slepených gólech Jaroslava Kristka a Romana Pšurného rozhodl až na začátku třetí části útočník Vojtěch Kubinčák. Největší zásluhu na úspěchu Severočechů ale měl kapitán Robert Reichel, který dvě branky vstřelil a na dvě nahrál.

Článek

V první třetině toho oba celky divákům moc nenabídly. Přestože měly výhodu několika přesilových her, brankáři Čech a Hübl zůstali neprůstřelní. Severočeši zlobili i ve vlastním oslabení, nejaktivnější byl zlínský odchovanec Jenáček, jehož rány ale Čech pochytal. V 16. minutě ujel domácím zadákům Branda, ovšem jeho záměr zasunout puk mezi nohy gólman Hamé vystihl. O chvíli později na Čecha nevyzrál ani Benda, který v dresu Zlína na jaře odehrál play off. Domácí měli během úvodních dvaceti minut jedinou příležitost, v přesilovce se až před Hübla proháčkoval Rachůnek, který ale minul bránu.

Hosté se dočkali brankového vyjádření své snahy ve druhé třetině. Dvakrát se prosadili v době, kdy na trestné lavici seděl domácí bek Horáček. Nejprve otevřel skóre litvínovský kapitán Reichel, v další přesilovce ho napodobil Šlégr. Zvýšení měl na hokejce Benda, jenže při sólovém úniku ztroskotal na Čechově lapačce. V 35. minutě se domácí vzchopili a v rozmezí 16 vteřin zásluhou Kristka a Romana Pšurného vyrovnali. V závěru druhého dějství mohl Zlín dokonce skóre otočit, ovšem Leška během dvojnásobné přesilovky svou šanci zahodil.

Hned po druhé přestávce se před Hüblem objevil osamocený Melenovský, který nedokázal bekhendem poslat puk do sítě. Vzápětí přišel na opačné straně trest, třetím úspěšným litvínovským střelcem se stal Kubinčák, jenž rozhodl o druhé prohře Hamé na domácím ledě. Pojistku ještě přidal necelých pět minut před koncem opět Reichel.

Hamé Zlín - Chemopetrol Litvínov 2:4 (0:0, 2:2, 0:2)
Branky a nahrávky: 35. Kristek (Kašpařík), 35. R. Pšurný - 23. Reichel (Prorok), 26. Šlégr (Reichel), 41. Kubinčák (Reichel), 55. Reichel (Prorok). Rozhodčí: Smeták - Charvát, Kalivoda. Vyloučení: 6:11, navíc Trávníček (Litvínov) 10 min. Využití: 0:2. Diváci: 4378.
Zlín: J. Čech - Hamrlík, Novotný, Nosek, Zubíček, Marušák, L. Galvas, Horáček, Lučka - Melenovský, Leška, Záhorovský - Tomík, M. Čech, Rachůnek - Kristek, Kašpařík, Mokrejš - Kubiš, Balán, R. Pšurný. Trenéři: Bokroš a Stuchlík.
Litvínov: J. Hübl - Hranáč, Gýna, Punčochář, Šlégr, L. Poživil, Skuhrovec, Nikolov - Kubinčák, Reichel, Prorok - Benda, Branda, Trávníček - Bednařík, Kopecký, Jenáček - Sklenička, Lukeš, Jánský. Trenéři: V. Sýkora a P. Fiala.

Reklama

Související témata: