Hlavní obsah

Svobodovi se ulevilo, konečně má vyřešenou budoucnost

PRAHA

Od středečního večera už hokejový brankář Adam Svoboda nežije v nejistotě, téměř na tři roky má jasno o svém dalším angažmá. Mistr světa z Vídně z loňského roku se stal v Pardubicích po sezóně 2003/04 nepotřebným a po angažování slovenského gólmana Jána Lašáka ho pouštěl Moeller jen na hostování. V tomto ročníku Svoboda na angažmá dlouho čekal a ulevilo se mu až po přestupu do Slavie.

Článek

Ve středu dopoledne už trénoval v novém působišti a po rychlém jednání neměl moc času vstřebat dojmy. "Ve středu v podvečer jsem se dozvěděl, že se mám hlásit dneska na Slavii. Samozřejmě se mi ulevilo a Pardubicím taky. Jsem rád, že se to takto rozhodlo a budu chytat za Slavii," řekl v rozhovoru s novináři Svoboda.

Sezónu 2004/05 strávil v německém Norimberku, v minulém ročníku začal v ruské Ladě Togliatti, krátce zaskočil v Pardubicích a potom zamířil do švédské klubu Mora IK. Potom trénoval s Moellerem a při onemocnění jedničky Jána Lašáka dostal letos šanci ve třech zápasech.

Oba dva budou profitovat

"Pořád se řešilo, jestli mám chytat já nebo Jánko. Oba dva budeme z mého přestupu profitovat," uvedl Svoboda. I po herní pauze zaujal jedním čistým kontem, průměrem 0,98 inkasované branky na zápas a úspěšností zákroků 96,74 procenta.

Do Pardubic přišel Svoboda v roce 1997 z pražské Sparty a stal se oblíbencem fanoušků. Ti mu vyjadřují podporu i v diskusním fóru na oficiálních internetových stránkách klubu. "Je to samozřejmě příjemné. Moje epizoda v Pardubicích ale skončila a budu se snažit zaujmout fanoušky Slavie," prohlásil.

V týmu Vladimíra Růžičky se od Svobody hodně očekává. Slavia se po čtyřech výhrách za sebou zvedla z posledního místa tabulky, ale s bilancí 67 inkasovaných gólů je stále nejhorší v soutěži. "V Pardubicích se také očekávalo, co po pauze předvedu. Můžu slíbit jen to, že budu chytat tak, jak nejlépe umím," řekla slávistická akvizice, která na postu jedničky nahradí Petra Fraňka. "Jdu do stejně ambiciózního klubu jako jsou Pardubice, jen budu ve větším městě."

Bydlení v Praze

V Praze si chce najít i bydlení, aby nemusel dojíždět z východu Čech. "Stačí nějaký malý byt. Třeba šest plus jedna se solárkem, masérkou a bazénem," vtipkoval vyhlášený šprýmař, který se prý bojí toho, že manželka bude mít v Praze větší prostor pro nákupy. "Už říkala, že se na to těší i její kamarádky," pokračoval v dobrém rozmaru.

Proti Slavii svedl řadu bitev v dresu Pardubic, velkého rivala Pražanů. "Největší bylo asi sedmé finále v roce 2003. Byl to zápas o všechno," vybavil si duel, v němž Pardubice přišly po porážce 0:1 o titul. Vzpomněl také na listopad 1999, kdy mu v samostatném nájezdu vstřelil poslední gól své kariéry jeho současný kouč Růžička. "Podklouzl jsem a lezl tam po čtyřech. Chtěl jsem, aby se dobře rozloučil. Teď mi to oplatil," hodnotil s nadsázkou tehdejší Růžičkovo snadné zakončení do prázdné branky.

S dosavadními spoluhráči v Pardubicích se ani nestihl rozloučit a chystá se to napravit, až bude vhodná příležitost. "Můj odchod nebyl ještě dořešený. Zastavím se tam a něco do pardubické kabiny vezmu," slíbil. Ve slávistické šatně neměl problém se rychle rozkoukat. "Znám se se všemi. Nejblíže teď asi budu mít k tomu guláši, co je šatně," těšil se na občerstvení po tréninku.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články