Hlavní obsah

Opora české reprezentace opouští Spartu! Vrací se na známé místo

Praha

Moc o jeho služby stála Sparta, v níž dohrával uplynulou sezónu, o českého hokejového reprezentanta Michala Řepíka byl zájem i ve Švédsku. Devětadvacetiletý útočník se ale nakonec rozhodl vrátit do Slovanu Bratislava, kde rozehrál minulý ročník, než ho klub na konci ledna po ztrátě šance na postup do bojů o Gagarinův pohár uvolnil do Sparty. S jediným slovenským účastníkem Kontinentální ligy se vlašimský rodák dohodl na ročním kontraktu.

Foto: ČOV/Pavel Lebeda

Útočník Michal Řepík v dresu české hokejové reprezentace na únorových ZOH.

Článek

„Michal v minulé sezóně dokázal, že patří mezi produktivnější hráče, a to i v tak náročné soutěži, jakou je KHL. Počítáme s jeho využitím v prvních dvou útočných formacích. Předpokládáme, že rovněž bude důležitým hráčem pro speciální herní činnosti," připomíná nový kouč Slovanu Vladimír Országh, že Řepík je velmi platný i na přesilovky a oslabení.

Účastník posledních tří světových šampionátů a rovněž letošních ZOH v Pchjongčchangu si vybíral z vícero nabídek, nakonec ale rozhodla touha po návratu do Kontinentální ligy. „Je to druhá nejlepší soutěž na světě. Proto jsem o Slovanu uvažoval celou dobu. S rodinou jsme byli v Bratislavě moc spokojeni, navíc letos klub dřív skládal hráčský kádr. Věřím, že se nám bude dařit. A že příští sezóna bude lepší než ta minulá," uvedl pro hokej.cz Řepík, který v minulé sezóně posbíral v dresu Slovanu 23 bodů v 51 zápasech.

Vábení bratislavského celku vyslyšel navzdory jeho finančním problémům z posledních let, kvůli kterým hráčům nezřídka chodily výplaty se zpožděním.

„Slyšel jsem, že klub jedná s významným partnerem. Věřím, že se budeme moci soustředit jen na hokej," doufá mistr české extraligy z roku 2016 s Libercem, který v pondělí začal se společnými tréninky se zbytkem mužstva Slovanu.

Reklama

Související témata: