Hlavní obsah

Kazaň - Čeljabinsk 5:3Sekáč přispěl v KHL k výhře Kazaně gólem a asistencí

Moskva

Jiří Sekáč pomohl v Kontinentální lize gólem a asistencí k vítězství hokejistů Kazaně 5:3 nad Čeljabinskem. Se 17 brankami patří nejproduktivnějšímu českému hráči v soutěži páté místo v pořadí střelců.

Článek

Kazaňští obhájci Gagarinova poháru šli do vedení už po necelé půlminutě hry, kdy Sekáč přihrál za brankou Zaripovovi a jeho nahození prošlo brankáři Traktoru do sítě. Český útočník pak v druhé třetině zvýšil na 3:1 umnou tečí Pedanovy střely od modré čáry. Sekáč má v sezoně na kontě už 34 bodů (17+17).

Jekatěrinburg v brance s Jakubem Kovářem zvítězil 5:1 na ledě Torpeda Nižnij Novgorod. Hosté měli výraznou převahu, na Kováře mířilo jen 23 střel. O šestou vychytanou nulu v sezoně ho domácí hráči připravili až v 47. minutě.

Jekatěrinburg udržel před Kazaní tříbodový náskok v čele Východní konference a s 67 body je po dvou posledních porážkách CSKA Moskva znovu nejlepším týmem celé KHL. Moskvané se ale mohou na první místo vrátit, pokud uspějí v sobotním zápasu pod širým nebem v Petrohradu, kde se podobně jako v nedávném utkání ruské reprezentace proti Finsku očekává návštěva 70 tisíc diváků.

Nižněkamsk na svém ledě podlehl svěřencům Josefa Jandače z Magnitogorsku 2:4. Na první branku domácího týmu přihrál Andrej Nestrašil, hosté pak ale třemi góly během 70 vteřin otočili v druhé třetině z 1:2 na konečných 4:2. Na druhé brance vítězného Metallurgu se asistencí podílel Michal Bulíř.

Kontinentální hokejová liga:
Kazaň - Čeljabinsk 5:3 (za domácí Sekáč 1+1)
Nižnij Novgorod - Jekatěrinburg 1:5
Nižněkamsk - Magnitogorsk 2:4 (Nestrašil - Bulíř oba 0+1)

Reklama