Hlavní obsah

Jekatěrinburg - Viťaz 2:1 SNKovář vychytal Jekatěrinburgu další výhru po nájezdech

Aktualizováno

Jakub Kovář vychytal hokejistům Jekatěrinburgu v KHL další vítězství po samostatných nájezdech. Nejlepší celek Východní konference porazil Viťaz Podolsk 2:1, v rozstřelu rozhodla až desátá série. Stejným výsledkem skončil i předchozí zápas Jekatěrinburgu na ledě obhájců titulu v Kazani.

Článek

Kovář v utkání zneškodnil 20 střel hostů a v rozstřelu osm podolských nájezdů. Čtyřikrát se proti němu rozjel krajan Michal Řepík, ale překonat ho dokázal jen jednou. Rozhodující nájezd proměnil nejlepší střelec ligy Nigel Dawes, kanadský útočník předtím dal i jediný gól Avtomobilistu ze hry.

Kovář už má v této sezoně KHL na kontě rekordních 35 vychytaných výher, ale vítězství po nájezdech se mu do této statistiky nepočítají. Český brankář po osmi letech překonal 33 vítězství, k nimž v sezoně 2010/11 dovedl hokejisty Omsku finský gólman Karri Rämö.

Nejproduktivnější český hráč v soutěži Jiří Sekáč si při kazaňském vítězství 5:3 na ledě Spartaku Moskva připsal vítězný gól a asistenci. Celkem má reprezentační útočník na kontě 43 bodů a s 22 brankami je mezi střelci v lize třetí.

Sekáč v 47. minutě využil přesilovku, dorážkou vlastní střely zvýšil na 4:0. Spartak v závěru třemi góly v rozmezí čtyř minut zkorigoval na minimální rozdíl, ale při snaze vyrovnat dostal v power play pátou branku.

Nejlepší útok ligy vyhořel v Novosibirsku, kde petrohradští hokejisté neskórovali a podlehli 0:1. Skončila tak jejich série šesti vítězství.

Kontinentální hokejová liga:
Novosibirsk - Petrohrad 1:0
Barys Astana - Jokerit Helsinky 8:2
Ufa - Chabarovsk 3:1
Čeljabinsk - Magnitogorsk 3:1
Jekatěrinburg - Viťaz Podolsk 2:1 po sam. nájezdech
Čerepovec - CSKA Moskva 0:4
Dinamo Minsk - Dinamo Riga 3:1
Dynamo Moskva - Vladivostok 0:3
Spartak Moskva - Kazaň 3:5 (Hanzl 0+1 - Sekáč 1+1)

Reklama