Hlavní obsah

Kovář se může těšit na hvězdného spoluhráče, jednoho z nejlepších hokejistů historie

Moskva/Praha

Na hvězdného spoluhráče se od příští sezony Kontinentální hokejové ligy může těšit český reprezentační gólman Jakub Kovář. Do Jekatěrinburgu přichází jeden z nejlepších ruských hráčů Pavel Dacjuk. Čtyřicetiletý útočník se tak vrací do rodného města a klubu, který jej pro velký hokej vychoval.

Foto: Profimedia.cz

Pavel Dacjuk během loňského mistrovství světa v Dánsku, na němž vedl Rusko jako kapitán.

Článek

„Milovaný Jekatěrinburg!" uvedl Dacjuk na Instagramu v popisce fotky, na které je zachycen v dresu Avtomobilistu, s nímž podepsal smlouvu na jednu sezonu.

Dacjuk v roce 2016 opustil Detroit, za který nastupoval celou svou zámořskou kariéru, přestože měl ještě rok platný kontrakt. Chtěl se vrátit do Ruska, kde žije jeho rodina. Poslední tři roky tak nastupoval za Petrohrad, s nímž před dvěma lety coby kapitán týmu vyhrál Gagarinův pohár.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Любимый Екатеринбург!

Příspěvek sdílený Pavel Datsyuk (@datsyuk13hockey),Čen 5, 2019 v 3:07 PDT

Po uplynulé sezoně ale vyhlásil svůj konec v Petrohradu a zvažoval svou budoucnost. Jednou z možností byl i návrat do NHL, kde strávil čtrnáct let a vyhrál s Red Wings dva Stanley Cupy. Nakonec se ale rozhodl srdcem pro mateřský Jekatěrinburg.

Dacjuk patří k nejúspěšnějším hokejistům historie. Je členem prestižního Triple Gold Clubu, který sdružuje olympijské šampiony, mistry světa a vítěze Stanley Cupu. Zatím jako jedinému hráči se mu k tomu podařilo vyhrát i Gagarinův pohár.

Kromě dvou zisků Stanley Cupu má na svém kontě v NHL i tři Selke Trophy pro nejlépe bránícího útočníka soutěže a čtyři trofeje Lady Byng pro nejslušnějšího hráče ligy.

Reklama

Související témata: