Hlavní obsah

Jekatěrinburg - Magnitogorsk 3:2 SNKovář vychytal Jekatěrinburgu výhru i ve čtvrtém zápase KHL

Moskva
Aktualizováno

Brankář Jakub Kovář vychytal Jekatěrinburgu výhru i ve čtvrtém utkání sezony Kontinentální hokejové ligy. Avtomobilist dnes porazil 3:2 po samostatných nájezdech Magnitogorsk. Metallurg se poprvé představil na lavičce s trenérem Iljou Vorobjovem, jenž vystřídal Josefa Jandače, který byl v pátek odvolán po pouhých třech zápasech nového ročníku.

Článek

Jednatřicetiletý Kovář si připsal 28 zákroků a v nájezdech inkasoval jen jednou. Zápas ukončil jeho zákrok proti hvězdě Magnitogorsku Sergeji Mozjakinovi a Jekatěrinburg s plným počtem osmi bodů vede tabulku Východní konference.

Další český brankář Šimon Hrubec se ani při svém druhém startu za Kunlun nedočkal výhry. Tým Red Star podlehl v domácím duelu v Šen-čenu 2:3 jinému asijskému celku Barys Nur-Sultan z Kazachstánu.

Osmadvacetiletý Hrubec nenavázal na nedělní výkon svého brankářského kolegy Jeremyho Smithe, jenž v prvním ze dvou vzájemných zápasů vychytal čínskému týmu výhru 1:0. Český gólman, jenž do KHL zamířil po letošním zisku titulu s Třincem, si dnes připsal 26 zákroků. Rozhodující gól mu vstřelil ve 48. minutě Nikita Michajlis.

KHL:
Kunlun Red Star - Barys Nur-Sultan 2:3
Jekatěrinburg - Magnitogorsk 3:2 po sam. nájezdech
Nižněkamsk - Dinamo Riga 4:0
Čerepovec - CSKA Moskva 0:4
Viťaz Podolsk - Dynamo Moskva 4:1

Reklama