Hlavní obsah

Vladivostok - Dynamo 1:4Jaškin je v KHL dál při chuti, Vladivostoku vstřelil dva góly. Salák vychytal čisté konto

Moskva
Aktualizováno

Dmitrij Jaškin dal v Kontinentální hokejové lize dva góly, kterými pojistil výhru moskevského Dynama 4:1 ve Vladivostoku. Český útočník bodoval ve třetím zápase za sebou, v pondělním utkání v Chabarovsku se blýskl čtyřmi asistencemi.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dmitrij Jaškin.

Článek

Jaškin se v závěru druhé třetiny prosadil střelou z úhlu, v úvodní minutě závěrečného dějství proměnil samostatný únik a zvýšil na 4:0. V tabulce střelců i v kanadském bodování (7+9) je v lize druhým Čechem za Jiřím Sekáčem z CSKA Moskva (8+8). V devíti říjnových zápasech zaznamenal šestadvacetiletý dynamovec 11 bodů.

Ve třetím startu za Dinamo Riga se gólman Alexander Salák dočkal první výhry, kterou navíc ozdobil čistým kontem. Nejhorší tým soutěže porazil 2:0 hosty z Čeljabinsku, dvaatřicetiletý bývalý reprezentant k tomu přispěl 34 zákroky.

Brankář Marek Langhamer až dvě a půl minuty před koncem přišel o čisté konto, Chabarovsku nicméně pomohl k domácí výhře 2:1 nad Soči. Jeho spoluhráči Hynek a Tomáš Zohornové si připsali asistenci u vítězného gólu.

Langhamer nastoupil v sezoně podvanácté, ale teprve podruhé odchytal v brance Amuru vítězný zápas. Hráči Soči na něj vyslali 25 střel, překonali ho i v druhé třetině, ale gól neplatil kvůli posunuté brance.

Výsledky zápasů KHL:
Chabarovsk - HK Soči 2:1 (za domácí H. Zohorna a T. Zohorna oba 0+1)
Vladivostok - Dynamo Moskva 1:4 (Jaškin 2+0),
Magnitogorsk - Kazaň 1:0 po sam. nájezdech
Dinamo Riga - Čeljabinsk 2:0 (čisté konto Salák)

Reklama