Hlavní obsah

Chabarovsk - Minsk 4:3Nejlepší zápas v KHL! Hynek Zohorna dvěma góly a nahrávkou nastartoval obrat Amuru

Aktualizováno

Hynek Zohorna nastartoval v Kontinentální hokejové lize dvěma góly a asistencí v přesilovkách obrat Amuru Chabarovsk, který ze stavu 0:3 otočil domácí utkání s Dinamem Minsk na 4:3. Devětadvacetiletý reprezentační útočník odehrál bodově i střelecky nejlepší duel v KHL.

Foto: Sport.cz

Hynek Zohorna v dresu národního týmu

Článek

Minsk se ujal v souboji předposledních týmů konferencí vedení 3:0 po gólu Marca-Andrého Gragnaniho ve 25. minutě. Tím skončil zápas pro českého brankáře Marka Langhamera, jehož nahradil Jevgenij Alikin.

Dinamo drželo třígólové vedení až do 49. minuty, kdy se poprvé prosadil Zohorna, jehož střela se se štěstím po zásahu hostujícího obránce dostala za brankovou čáru. Druhý gól vstřelil mladší bratr absentujícího Tomáše Zohorny, jenž byl na operaci se zánětem slepého střeva, z hranice brankoviště za asistente obránce Michala Jordána o pět minut později.

Další dvě minuty nato se Zohorna podílel na vyrovnání, když zpoza branky nabil na gól Maximu Ignatovičovi. Chabarovsk dokonal obrat čtvrtým gólem během deseti minut v čase 58:53 po průniku Vladislava Ušenina. Tým z běloruské metropole tak potvrdil svou krizi a připsal si desátou porážku za sebou.

Souboj českých brankářů v zápase Kunlun Red Star - Jekatěrinburg vyzněl výsledkově jasně pro Jakuba Kováře, jenž v Pekingu vychytal Avtomobilistu vítězství 4:1. Šimon Hrubec měl v domácí brance 32 zásahů, o pět více než Kovář, ale druhé porážce týmu za sebou nezabránil. Jekatěrinburg naopak protáhl vítěznou sérii na čtyři zápasy.

Utkání Ufy s Kazaní se hrálo v Davosu, kde se Salavat Julajev od čtvrtka představí na Spenglerově poháru. Na tradiční turnaj se hráči Ufy naladili vítězstvím 4:3 v prodloužení, které už deset sekund po začátku nastaveného času zařídil dánský obránce Philip Larsen.

Výsledky KHL
Chabarovsk - Dinamo Minsk 4:3 (za domácí H. Zohorna 2+1, Jordán 0+1)
Vladivostok - Nižnij Novgorod 0:5
Kunlun Red Star - Jekatěrinburg 1:4
Čerepovec - Čeljabinsk 2:4
Ufa - Kazaň 4:3 v prodl.

Reklama