Hlavní obsah

CSKA - Jaroslavl 4:3 PPSekáč v KHL po měsíci skóroval, CSKA vyhrál v prodloužení

Moskva/Praha
Aktualizováno

Jiří Sekáč dal po více než měsíci gól a v Kontinentální lize pomohl hokejistům CSKA Moskva k domácímu vítězství 4:3 v prodloužení nad Lokomotivem Jaroslavl. Český útočník minutu a půl před koncem třetí třetiny vyrovnal a v závěru nastavené pětiminutovky rozhodl o výhře obhájců Gagarinova poháru Konstantin Okulov.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český hokejista Jiří Sekáč.

Článek

Sekáč naposledy skóroval 26. listopadu, v dalších sedmi zápasech si nepřipsal ani bod. Za slavný moskevský klub dal po letním přestupu z Kazaně desátý gól. Domácí přitom ještě na konci druhé třetiny vedli 2:0, ale hráči Jaroslavle pak otočili stav na 3:2. Přesto se nakonec CSKA dokázal vrátit na první místo ligového pořadí.

Dinamo Riga už není nejslabším týmem KHL. Lotyšský tým vyhrál na ledě Dinama Minsk 2:0, ukončil sérii devíti zápasů bez bodu a na poslední místo tabulky odsunul běloruského soupeře. Alexandera Saláka kvůli neupřesněným potížím vystřídal v brance vítězného mužstva v 38. minutě devatenáctiletý Janis Voris, který nastoupil v lize teprve podruhé.

O vítězný gól se tři vteřiny před koncem úvodní třetiny postaral mohutný obránce Roberts Mamčics, který v KHL ještě neskóroval. Trefil se v 36. utkání. V 54. minutě pak pojistil výhru Rigy kanadský útočník Carter Ashton. Salák zneškodnil 15 střel domácích hráčů, Voris přidal 13 zákroků.

Výxledky KHL:
Barys Nur-Sultan - Kunlun Red Star 2:1
Čeljabinsk - Omsk 1:5
Dinamo Minsk - Dinamo Riga 0:2
CSKA Moskva - Jaroslavl 4:3 v prodl. (za domácí Sekáč 1+0)
Jokerit Helsinky - Viťaz Podolsk 4:1

Reklama