Hlavní obsah

Jokerit Helsinky kvůli koronaviru odstoupil z play off KHL

Aktualizováno

Hokejisté Jokeritu Helsinky s českým obráncem Davidem Skleničkou ukončili sezonu a do 2. kola play off Kontinentální ligy proti Petrohradu kvůli pandemii koronaviru nenastoupí. Jokerit ve středu dovršil postup z osmifinále na ledě Jaroslavle po výhře 4:2 na zápasy, sérii o postup mezi nejlepší čtyři celky Gagarinova poháru měli zahájit v úterý v Petrohradu. V pátek byl ve Finsku zrušen i zbytek sezony nejvyšší hokejové soutěže.

Foto: Sport.cz

Hokejisté Jokeritu ukončili kvůli koronaviru předčasně sezonu.

Článek

Klub postupoval na základě nařízení finské vlády, která mají zabránit šíření koronaviru. "Je to výjimečná situace a vyžaduje výjimečná opatření. Blaho a zdraví lidí a naší společnosti je prvořadé a Jokerit chce jednat v této záležitosti zodpovědně," uvedl v prohlášení na oficiálních stránkách klubu jeho prezident Jari Kurri.

"Vedli jsme důkladná jednání s našimi týmovými lékaři a hráči a společně jsme dospěli k tomuto závěru. Je to velmi obtížné, ale nutné rozhodnutí," doplnil Kurri.

Jokerit byl s 84 body z 62 utkání třetím nejlepším celkem Západní konference a díky úspěchu proti Jaroslavli i pošesté za svého působení v KHL postoupil do čtvrtfinále. Semifinálovou účast z let 2015 a 2018 nezopakuje.

"Jokerit všem klubům, které pokračují v boji o Gagarinův pohár, přeje hodně štěstí. Klub také děkuje všem svým fanouškům a partnerům za hodně nezapomenutelných okamžiků v sezoně. Teď je ale čas, aby se všichni soustředili na to, aby byli v pořádku a trávili v této situaci čas se svými blízkými," doplnil klub v prohlášení.

Třiadvacetiletý Sklenička působí v Jokeritu od poloviny prosince, kdy zamířil do Helsinek z farmy Montrealu z Lavalu z nižší AHL. Účastník posledních dvou světových šampionátů si v základní části KHL připsal ve 25 zápasech pět bodů za dvě branky a tři asistence. V šesti duelech play off vstřelil jeden gól a na jeden přihrál.

Reklama

Související témata: