Hlavní obsah

Jágr překonal vlastní rekord, gól dal již v 31. sekundě

MOSKVA

Český hokejista Jaromír Jágr překonal v pátečním utkání Kontinentální hokejové ligy proti Chabarovsku vlastní rekord, když vstřelil branku již po 31 sekundách první třetiny. Dosud nejrychlejší trefu soutěže zaznamenal v úterý, kdy se do sítě Novokuzněcku trefil po 38 sekundách. Avangard zvítězil 4:3. Zazářil také útočník Magnitogorsku Jan Marek, jenž přispěl k výhře svého mužstva dvěma góly a asistencí.

Foto: www.khl.ru

Jaromír Jágr během zápasu v Novokuzněcku

Článek

Omsk pokračuje ve zlepšených výkonech posledních dnů a v Chabarovsku vedl po deseti minutách už 4:0. Jágr měl v té době na kontě již dva góly, zbývající trefy přidali Čerepanov a Kurjanov.

V přesilovkách ovšem ještě do přestávky korigovali Akseněnko a Bělov a ve druhé třetině na rozdíl jediného gólu snížil Bělkin. Vyrovnat se už domácím nepodařilo.

Hlavní hvězdou duelu Čeljabinsk - Magnitogorsk byl Jan Marek, který měl prsty ve všech brankách hostů. Metallurg sice prohrával 0:1, brzy nato však Marek vyrovnal, podílel se přihrávkou na vítězném gólu a sám výhru 3:1 zpečetil deset minut před koncem. Český reprezentant tak v desátém zápase sezony vylepšil svou bilanci na osm gólů a osm asistencí a dostal se do čela kanadského bodování.

Duel českých trenérů v moskevských klubech vyzněl pro Dynamo Vladimíra Vůjtka, které vyhrálo 4:2 na ledě svěřenců Miloše Říhy ze Spartaku. I přes porážku byl vyhlášen nejlepším hráčem domácího týmu gólman Martin Prusek.

Kontinentální liga:
Chabarovsk - Omsk 3:4 (2:4, 1:0, 0:0)
Branky: 12. Akseněnko, 16. Bělov, 21. Bělkin - 1. a 9. Jágr (na druhou Klepiš), 9. Čerepanov, 11. Kurjanov.
Čeljabinsk - Magnitogorsk 1:3 (Marek 2+1).
Viťaz Čechov - Dinamo Riga 2:3 po sam. nájezdech (za hosty Novák 0+1)
CSKA Moskva - Dinamo Minsk 8:3
Spartak Moskva - Dynamo Moskva 2:4

Reklama

Související témata: