Hlavní obsah

Čtrnáct klubů KHL dluží hokejistům výplaty za září

MOSKVA

Nově vzniklá Kontinentální hokejová liga (KHL) měla jednou provždy skoncovat se špatnou pověstí ohledně zázemí a solventnosti ruských klubů. Jenže realita je poněkud jiná. Podle serveru gazeta.ru totiž hned čtrnáct z čtyřiadvaceti klubů soutěže dluží svým hráčům výplaty za měsíc září. Světová ekonomická krize se dotkla i mnoha ruských podniků, které jsou hlavními hokejovými sponzory.

Foto: www.khl.ru

V Kontinentální hokejové lize zatím nefunguje vše tak, jak by mělo.

Článek

Ekonomická situace souží především železárny a ocelárny. Například podnik Severstal, který je hlavním mecenášem hokejistů v Čerepovci. Klub, ve kterém působí i český útočník Josef Straka, dluží dokonce hráčům výplaty ještě za srpen. Dva měsíce zpoždění má mít tým HK MVD Balašicha.

Potíže má i magnitogorský Metallurg, kde hrají hned čtyři Češi - Karel Pilař, Jan Marek, Tomáš Rolinek, a Jaroslav Kudrna. Metallurg už musel propustit kolem tři tisícovek zaměstnanců. Není to přitom tak dávno, co místní hokejový klub chtěl za 11 miliónů dolarů získat ze zámoří zpátky současnou hvězdu Pittsburghu Jevgenije Malkina. Tyto úvahy musí nyní na místní občany působit jako toreadorova muleta na býka.

Jágr domlouval spoluhráčům

Výplaty se údajně včas nedočkala ani největší hvězda KHL Jaromír Jágr, v Omsku se prý za odvedenou práci v září platilo až na konci října. Situaci prý předtím zachraňoval sám Jágr, který měl promluvit se spoluhráči, aby zůstali v klidu a soustředili se jen na hokej. Podle oficiálních informací činí výdaje na platy Avangardu Omsk dva milióny dolarů.

Zdá se, že přilákání hvězd do Ruska za velké peníze si pomalu vybírá svou daň. Vedení Spartaku Moskva, kde působí český trenér Miloš Říha, už vyzval ostatní kluby k lednové schůzce, kde by se generální manažeři měli domluvit na výši hráčských platů pro příští sezónu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články